hétfő, október 25, 2021
Kezdőlap!videóRobert Capa 20. százada - kiállításmegnyitó felvételről

Robert Capa 20. százada – kiállításmegnyitó felvételről

A résztvevőket köszöntötte Kirschner Péter a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület elnöke, a kiállítás kurátora.

A kiállítást megnyitotta Révész Tamás Balázs Béla-díjas fotóművész, a World Press Photo nemzetközi zsűrijének tagja és Csorba László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója.

Közreműködött:
Hegedűs D. Géza Kossuth-díjas színművész és Gerendás Péter előadóművész.
A kiállítás 2013. november 10-ig tekinthető meg a 2-es és 3-as Metró szerelvényeiben.

Robert Capa születésének 100. évfordulója az egyetemes fotóművészet kiemelkedő eseménye, amelyet az UNESCO ajánlására az egész világon megünnepelnek. Ebből az alkalomból a Magyar Nemzeti Múzeum 2013. szeptember 18-tól reprezentatív kiállításon mutatja be a fotográfus életművét átfogó gyűjtemény kiemelkedő darabjait. A Metró Galéria kiállítás célja, hogy ezzel párhuzamosan felhívja a figyelmet a Múzeum kiállítására, és az utazóközönség százezrei számára is betekintést nyújthasson e páratlan életműbe.

A Robert Capa 20. százada kiállítás megvalósításában közreműködött:
Fisli Éva történész-muzeológus a Magyar Nemzeti Múzeum munkatársa
Kirschner Péter a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület elnöke

NoGun
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

További friss hírek