Az új iPhone 5s és 5c fotós szemmel

0
73

Tegnap volt a nagy nap, az Apple bejelentette a várva várt új iPhone készülékeit, az 5S és 5C névre hallgatókat.

Az 5S a továbbfejlesztett változata az 5-ös modellnek, a ma létező legnagyobb iPhone új szolgáltatásokkal és új fényképezőgéppel, ami minket a legjobban érdekel.

A kamera felbontása 8 Mpixel lett, fényereje nagyobb, f2.4 helyett f2.2. A gyorsabb processzornak köszönhetően a kamera 10 kockát, a videokamera 120 képkockát tud másodpercenként készíteni, az autófókusz is kétszeresre gyorsult.

A gyorsított felvétel lehetővé teszi, hogy videónkat akár negyed sebességgel játszuk le, így jobban megfigyelhetjük kis kedvencünket vagy gyorsan mozgó objektumokat. Videofelvétel közben a szokásos nagyító csippentéssel zoomolhatunk maximum 3x-os mértékben.

Újdonság a kamera melletti led világítás, amiből kettőt is kapott, az egyik fénye fehér a másik sárga, ennek segítségével a megvilágítás színhőmérsékletét is képes szabályozni, ilyet még más telefonnál nem láttunk, csak stúdiólámpák esetében.

A különleges panoráma módban felvétel közben szabályozza a kép dinamikáját, így a kezdő expozíció nem befolyásolja a képet a felvétel teljes idejére.

Fényképezés közben az alkalmazott szűrők nem módosítják véglegesen a kész képet, ezek utólag eltávolíthatók és módosíthatók.

Jó látni, hogy van gyártó aki a fotósok szempontjait is figyelembe veszi, de azért nagyon kíváncsivá tett a minap bejelentett xperia Z1, a 20 Mpixeles stabilizált kamerájával, vízálló kivitelben.