1.9 C
Budapest
Saturday, January 28, 2023
Kezdőlap!videóHivatalosan is bejelentve: létrejött a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ!

Hivatalosan is bejelentve: létrejött a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ!

Halász János, az Emberi Erőforrások kultúráért felelős államtitkára a ma reggeli sajtótájékoztatón hivatalosan is bejelentette a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ létrejöttét. Az új intézmény ügyvezető igazgatója, Kőrösi Orsolya a magyar fotográfia aranybetűs örömünnepének nevezte a mai napot, amikor hosszas előkészítő munka után valóra vált egy 2008 óta dédelgetett álom és terv.

A Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ nonprofit kft formában működik majd, 150 millió forintos állami támogatásból gazdálkodhatnak ebben az évben, a jövő évi működési költségeire 198 millió forintot kap a legújabb hazai fotográfiai intézmény.
A Robert Capa születésének századik évfordulóján, október 22-én nyíló Kortárs Fotográfiai Központ névadója hagyatékának gondozása mellett öt fő feladatot lát majd el: színvonalas kiállítóhelyet és rendezvényhelyszínt biztosít, rangos fotószakmai díjat hoz létre, lehetőséget nyújt a világhírű magyar fotóriporterek munkájának kutatására és népszerűsítésére, a magyar fotóriporteri iskola hagyományait továbbvivő képzési központot valamint fotórestaurátor műhelyt működtet majd.

Kőrösi Orsolya ügyvezető igazgató négy szóval foglalta össze az új intézmény küldetését: kortárs, minőségi, találkozási pont és szolgáltatás. A fotós szakma képviselői ma este 6-kor tekinthetik meg a régi-új kortárs képzőművészeti helyszínt – Nagymező utca 8. -, ahol mód nyílik kérdéseket feltenni és vitatkozni is.

2013.08.29

Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>
Budapest
overcast clouds
1.9 ° C
3 °
1 °
83 %
3.6kmh
100 %
Sat
3 °
Sun
3 °
Mon
4 °
Tue
5 °
Wed
5 °

További friss hírek