12.8 C
Budapest
Thursday, March 28, 2024

Eisa hírek: Újra 5 díjat zsebelt be a Sony

Kompakt és professzionális fényképezőgép, televízió, házimozi-erősítő és táblagép kategóriában is Sony terméket ítélt legjobbnak a képalkotás és szórakoztatóelektronikai szaklapok legnagyobb európai szövetsége.
A 2012‒2013-as évben szintén öt kategóriában díjazták a vállalat termékeit, akkor az év SLR, kompakt és utazó-fényképezőgépe, valamint 3D-s tévéje és felső kategóriás házimozija is Sony termék lett. A vállalat sikersorozata idén is folytatódott, a European Imaging and Sound Association (EISA) ismét elismerte a Sony innovációs szerepét a piacon.

Az év európai professzionális fényképezőgépe: SLT-A99
A Sony első full frame féligáteresztő tükrös fényképezőgépe, amely kettős autofókusszal rendelkezik. A kategória zászlóshajója a képalkotás kiemelkedő minőségét a 24,3 megapixeles Exmor CMOS szenzorral és a BIONZ képfeldolgozó processzorral garantálja. Az A99 másodpercenként hat teljes felbontású képet készít, a zajcsökkentő algoritmusának köszönhetően pedig részletgazdag 14 bites tömörítetlen (RAW) képek előállítására alkalmas. A készülék a mozgóképek rögzítésében is professzionális, a Full-Time Continuous AF Movie móddal lehetővé válik, hogy a fókusz folyamatosan kövesse a mozgó tárgyakat. Az egyedülálló belsőt elegáns magnéziumötvözetből készült gépborítás teszi még különlegesebbé, amelybe XGA OLED Tru-Finder kereső és egy több irányba mozgatható LCD hátoldali kijelző került.

Az év európai kompakt fényképezőgépe: DSC-HX50/HX50V
A szintén EISA-győztes HX5, HX9 és HX20 készülékek sikereit követő HX50 a világ legkisebb 30-szoros optikai zoommal felszerelt fényképezőgépe.* A HX sorozat legújabb modellje kimagasló minőségű képek készítésére ad lehetőséget az Exmor R CMOS szenzorral, a 20,4 megapixeles felbontással és a BIONZ processzorral. A továbbfejlesztett képstabilizátornak köszönhetően a gép kétszer stabilabb a korábbi verzióknál, ráadásul az autofókusz is több mint kétszeresére gyorsult. A HX50 zsebkameraként is tökéletesen megállja a helyét, full HD (1080p AVCHD) felvételek készítését is lehetővé teszi. A beépített Wi-Fi segítségével az elkészült fényképek és videók akár néhány gombnyomással azonnal megoszthatók a barátokkal.
* A Sony felmérése alapján, 2013. áprilisában a 30x-os vagy annál nagyobb optikai zoommal rendelkező digitális fényképezőgépek között.

Az év európai televíziója: Sony BRAVIA KDL-55W905A
A Sony BRAVIA televíziók az idei elismeréssel már negyedszerre érdemelték ki az EISA szakmai díját. A W905 kiemelkedően magasra emeli a szórakozás élményét minden idők legjobb képminőségével, lenyűgöző hangminőségével és a beépített NFC technológiával. A LED-es háttér-világítású TRILUMINOS képernyő tökéletes moziélményt garantál, hiszen a széles színskálával még a legnehezebben reprodukálható árnyalatok is valóságossá válnak. A kompakt egységbe épített hangszóró kis mérete ellenére erős basszushangzást biztosít annak érdekében, hogy a filmek és zenék valódi hangulata valóban a nappaliba költözzön. A technológiai sokszínűséghez a geometriai formákra épülő egyedi televíziós dizájn, a Sense of Quartz társul.

Az év európai High-Tech erősítője: STR-DA5800ES

A Sony új zászlóshajó házimozi-erősítője egy letisztult tervezés eredménye, többcsatornás térhangzást biztosít, ami filmzenék, és más zenei anyagok hangját valósághűen és kiemelkedő részletességgel reprodukálja – óriási teljesítményre képes. A 9.2-csatornás STR-DA5800ES többfunkciós készülék, kilenc HDMI bemenettel, három kimenettel, és egy asszinkron USB portal. Ezen felül beépített internet kapcsolata van, amely emeli az interaktivitást. A tökéletes audio jelfeldolgozás lehetővé teszi a center-csatorna kiemelését, ezzel a párbeszédek megtévesztésig valósághűek, az előtérből szóló hangok tisztábbak, részletesebbek lesznek.

A CD-minőségnél is jobb hangzás a nagy felbontású audiokodekek támogatásának (192kHz/24bits) köszönhető. A kivételesen tiszta hangzást nyújtó FLAC és a WAV fájlok révén zenéit olyan tökéletes minőségben hallgathatja, ahogyan a művész megálmodta azokat.

Mindemellett nagyon szép grafikus felhasználói felület, és hatékony automata kalibrációs rendszer áll rendelkezésre, aminek az eredménye egy sikeres, nem utolsó sorban 4K felbontásra is képes, új ihletésű Sony házimozi erősítő sorozat.

Az év európai táblagépe: Xperia™ Tablet Z
A Sony Xperia™ Tablet magasra tette a mércét a tabletek között. A legvékonyabb prémium kategóriájú, 10,1 colos, LTE-képes Android tablet könnyűsége ellenére erős tulajdonságokkal lépett be a táblagépek piacára. A strapabíró IP55 & IP57 minősítésű por-és vízálló külsőhöz 1,5 GHz-es Qualcomm® négymagos aszinkron Snapdragon™ S4 Pro processzor, 2 GB RAM és 16 GB bővíthető tárhely került. Az 1920×2000 pixel felbontású kijelzőn a 8,1 megapixeles „Exmor R for mobile” kamerával és a 2 megapixeles előlapi HD kamerával készült képek is tökéletes minőségben nézhetők vissza. A készülék a legújabb Sony termékekhez hasonlóan szintén megkapta az egyérintéses technológiát, így az NFC-képes okostelefonokkal, fényképezőgépekkel vagy televíziókkal is gyorsan és könnyedén kapcsolható össze.

Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,488RajongókTetszik
197KövetőKövetés
678FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles