26.1 C
Budapest
Saturday, June 22, 2024

Az évszázad kiváló fotóművésze, Tóth István 90 éves

Cegléd város szülötte, a világhírű fotóművész, Tóth István, most tölti be 90. születésnapját. Ebből az alkalomból több helyütt is megemlékeztek róla, köszöntötték születésnapján, kiállítást rendeztek tiszteletére.

Cegléd Város Önkormányzata július 28-án köszönti az Évszázad Kiváló Fotóművésze (1980 New York), a Balázs Béla díj, a Magyar Köztársaság Érdemrend keresztje mellett egy sor más elismerést, kitüntetést, díjat is magának tudó művészt. A ceglédi Kossuth Múzeumban tartott ünnepségen kiállítása is nyílik Tóth Istvánnak.

A fotóművész életművéből tárlat nyílik Veszprémben is a Laczkó Dezső Múzeumban. A pénteken nyíló kiállítás azért jöhetett létre, mert a fotóművész a veszprémi kiállítóhelynek ajándékozta 160 alkotását közelgő 90. születésnapja (július 26.) alkalmából.

Július 23-án családias hangulatú ünnepségen köszöntötték őt egykori munkahelyén, a Ceglédi Gyümölcstermesztési Kutatóintézetben. Dr. Erdős Zoltán, az intézet igazgatója üdvözölte a vendégeket, majd Volter Kálmán gitárjátéka után Bekker Bernadett mondta el Baranyi Ferenc versét, amely eredetileg Tóth István 80. születésnapjára íródott. A hivatalos köszöntőt pedig egy szintén neves fotográfus, Módos Gábor tartotta. (szöveg: Horváth Imre, MAFOSZ-elnök)

Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,502RajongókTetszik
197KövetőKövetés
768FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles