13 C
Budapest
Thursday, March 28, 2024

Sajtófigyelő: Megszűnik az Ernst Múzeum, Robert Capa Központ lesz helyette

Augusztus elsejével, azaz csütörtökön bontják fel a jelenleg a Nagymező utca 8.-ban működő Ernst Múzeum bérleti szerződését. Az épületben nemsokára a Robert Capa Központ kap helyet, amit a magyar fotográfia hírnevének öregbítésére és népszerűsítésére hoznak létre – írja a Magyar Nemzet. A Múzeumban 28-án, vasárnap ért véget az utolsó kiállítás, Csurka Eszter A tengerpartra című tárlata.

A kormány határozatban döntött a magyar fotózást népszerűsítő központ létrehozásáról, erre 155 millió forintot különítettek el. Robert Capa Budapesten született Friedmann Endre néven, dokumentarista, haditudósító fotói világhírűek, a XX. század egyik legjelentősebb fotósa volt.

Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,487RajongókTetszik
197KövetőKövetés
678FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles