5 C
Budapest
Tuesday, April 23, 2024

Az új firmware-rel új üzemmód is érkezett az AS15 Actioncamhez

A Sony ActionCam As15 legújabb firmware frissítése lényeges változást jelent a videóüzemmódok között: Full HD felbontás 60 kocka sebességgel (fps). Korábban 30-as sebességgel tudtunk videózni FullHD üzemmódban, de mára teljes felbontásban lassíthatjuk le felvételeinket a felére, ha 25 fps-ben dolgozunk, akkor még jobban.

Újdonság még az is, hogy víz alatti módban tudjuk állítani a videó fehéregyensúlyát, valamint a kikapcsolható hangjelzés, ami nagyon jól jön, ha észrevétlenül szeretnénk elindítani vagy leállítani a kamerát.

Az új firmware-rel még nem készítettem tesztet, de ajánlok egy ezzel foglalkozó videót:
(Ellentmondásos a firmware verziószáma, az imént nálam már 3.0-ként jelentkezett, itt a videóban 2.0)

A víz alatti módhoz feltétlenül ajánljuk az új víz alatti frontlencsét, mivel a lapos lencse jobb képet ad víz alatt. A következő videóban egy egyszerű plexilap ragasztásával értek el valami hasonló eredményt a vízálló ház megbontása nélkül.

A kamera mechanikai rögzítésével kapcsolatban láttam pár gondolatébresztő videót, amik pofonegyszerű telefontartóval, gyurmaszerű ragasztóval vagy ipari tépőzárral (bogáncs-zár) oldják meg a kamera rögzítését – meglepően stabilan.

Volt aki kifúrta a vízálló házat (a ház kapható külön is), hogy jobb külső mikrofont használhasson, igaz így merüléshez már nem használható, de a megmaradt erős vízálló képessége motorozáshoz teljesen alkalmas, ezt láthatjuk itt:

Használjuk ki a nyár hátralévő részét és csobbanjunk nagyokat kameránkkal!

Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,488RajongókTetszik
197KövetőKövetés
686FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles