18.8 C
Budapest
Friday, March 29, 2024

EOS 70D-s jó reggel a Canon bemutatótermében

Budapest, 2013. július 2. – Nagyszerű taggal bővül a Canon világhírű EOS fényképezőgép-családja – megjelent az EOS 70D. A törekvő, lelkes amatőr fotósok számára készült EOS 70D ideális fényképezőgép mindazok számára, akik eggyel magasabb szinten kívánják űzni a fényképezést. A gép a Canon új, világelső képfeldolgozási technológiáját nagy teljesítményű, kreatív és vezeték nélküli megosztási funkciókkal egyesíti – az eredmény pedig egy azonnal reagáló, általános célú fényképezőgép, amellyel lenyűgöző képekkel és Full HD felbontású videókkal örökíthetők meg a pillanatok.

Ragadja meg a pillanatot állóképekkel és Full HD felbontású videókkal
Az EOS 70D-ben egy új, 20,2 megapixeles, a Canon által tervezett és gyártott APS-C CMOS érzékelő található. A világ első digitális tükörreflexes gépe, amely a forradalmi Dual Pixel CMOS AF technológiát tartalmazza, és így zökkenőmentes, pontos autofókuszra (AF) képes a Full HD videók rögzítése közben is, illetve nagyon gyors autofókuszra élőkép módban is.

A 14 bites feldolgozásra képes DIGIC 5+ processzorral és a 19 pontos, kereszt típusú AF-rendszerrel az EOS 70D percenként akár 7 lenyűgöző, teljes felbontású képet képes készíteni, egy sorozatban maximum 65 JPEG vagy 16 RAW képpel . A natív ISO 100-12800 érzékenységi tartomány azt jelenti, hogy alacsony megvilágítási körülmények között is remekül lehet fotózni, nagyobb zársebességgel, mégis kiváló képminőséggel.

„Teljesen le voltam nyűgözve attól, hogy hány új technológiát tartalmaz az EOS 70D egyetlen gépvázban, és hogy mennyire sokoldalú” – nyilatkozta Brutus Östling „Canon-nagykövet”. „Az EOS 70D egyszerűen tökéletes mindazok számára, akik tovább kívánják fejleszteni fotós tudásukat. Nemcsak emberek, tájképek és történések fotózására kiváló, hanem Full HD videókat is olyan fókuszálási sebességgel készít, amiről nem gondoltam volna, hogy lehetséges. A fényképezőgép nagyszerűen teljesített a legkomolyabb kihívások közepette is, és új generációs technológiáival – különösen a Dual Pixel CMOS AF technológiával – kényelmesen megbirkózott minden feladattal, ami elé csak állítani tudtam. Szó szerint új szintre emeli DSLR-fényképezést és -filmezést.”

A Canon új Dual Pixel CMOS AF technológiája villámgyors autofókuszt biztosít élőkép módban is, és pontos, zökkenőmentes fókuszálást Full HD videók felvétele közben is. Ezzel a géppel egyszerű szintet lépni a videózásban is, hiszen a mozgó témákat is élesben lehet tartani, illetve professzionális megjelenésű fókuszhúzási (élességállítási) effektusok valósíthatók meg. A technológia a legmodernebb CMOS-architektúrát használja, amelyben minden egyes képponthoz két fotodióda tartozik, amelyek egymástól függetlenül is kiolvashatók a fókuszáláshoz, illetve együtt is, a lehető legjobb képminőség érdekében.

Az állóképekhez fejlesztett speciális AF -rendszer 19 kereszt típusú AF-segédpontot tartalmaz a képmező egészén elszórva, ami nagy sebességű, pontos – például a sportesemények vagy a vadon élő állatok fotózásához kiváló – automatikus fókuszálást biztosít, akkor is, ha a tárgy mozog a képmezőn belül. Az AF-rendszer testreszabható, így a fotósok finomhangolhatják azt az éppen fotózni kívánt témától függően. Az AF-segédpontok külön-külön és kisebb csoportokban, valamint a kiszámíthatatlan témákhoz egyetlen nagy, széles, aktív területként is használhatók. A – praktikusan a zárkioldó gomb mellett elhelyezett – külön AF-területválasztó gombbal gyorsan lehet váltani az egyes módok között, anélkül, hogy a fényképezőgépet el kellene venni a szem elől.

Professzionális kialakítás a professzionális kezeléshez

Az EOS 70D nagyszerű képességei egy professzionális kialakítású, a kényelmes, ugyanakkor gyors használathoz tervezett vázban kaptak helyet. A képkocka 98 százalékát megjelenítő, 0,95x-ös nagyítású, Intelligens keresővel kényelmesen komponálhatók meg a képek és ellenőrizhetők a beállítások a rávetített elektronikus visszajelzések segítségével. A kényelmesen elhelyezett vezérlőelemekkel azonnal elérhetők a leggyakrabban használt beállítások – például az ISO-érzékenység, az AF-módválasztás vagy a fénymérés -, így a felhasználók gyorsan módosíthatják a kívánt beállításokat, hogy utána már csak a pillanat megörökítésére kelljen koncentrálniuk.
A 7,7 cm-es (3,0”), állítható dőlésszögű, 1,040 millió képpontos Clear View LCD II érintőképernyő ideális videók felvételéhez és a szokatlan, izgalmas szögekből történő kreatív fényképezéshez. A képernyő kapacitív típusú, így több ujjal is kezelhető, például lehet két ujjal arrébb „söpörni” vagy „csípve” kicsinyíteni-nagyítani a képeket – tökéletes a menükben navigáláshoz, a beállítások módosításához, vagy a képek gyors átlapozásához.

Praktikus kapcsolódás – egyszerű távvezérlés és azonnali megosztás

Az EOS 70D a legújabb EOS modell, amely beépített Wi-Fi kapcsolatot kapott. Ez nemcsak a fényképezőgép távirányítását teszi lehetővé nagy-nagy szabadsággal, hanem a képek kényelmes megosztását is. A Wi-Fi kapcsolaton keresztül, az EOS Remote alkalmazással a kép számos paramétere állítható, például az ISO-érzékenység és az expozíció, nemkülönben a fókusz és természetesen vezérelhető maga a zárkioldás. Használható távoli élőkép mód is, valamint van lehetőség az elkészült képek áttekintésére és értékelésére.

Zabolátlan kreativitás – azonnal

Az EOS 70D kreatív módok széles tárát kínálja az egyedi képek egyszerű elkészítéséhez. A fényképezőgépbe épített HDR-funkció révén nem jelent problémát a nehéz, nagyon kontrasztos témák felvétele sem: ilyenkor három felvételből készül egy olyan, amely részletgazdagabb mind az árnyékos, mind a fényesebb területeken. Többszörös felvételi módban maximum kilenc kép készíthető egymásra; valamint egy sor kreatív szűrő is alkalmazható a felvétel stílusának és jellegének azonnali megváltoztatásához.

A több Canon Speedlite EX vaku vezérlésére is képes, beépített Speedlite-jeladóval pedig egyszerűen lehet kísérletezni a külső vakukkal is.

Kreatív Full HD felbontású filmek

A nagyszerű állóképek mellett az EOS 70D-vel kiváló minőségű videók is készíthetők, roppant egyszerűen. Full HD (1920 x 1080 képpont) felbontású videók készíthetők többféle (30, 25 vagy 24 kép/mp, illetve 720p felbontásnál 60 és 50 kép/mp) képsebességgel és különféle tömörítési beállításokkal az utószerkesztéshez és megosztáshoz. Az új Dual Pixel CMOS autofókusznak köszönhetően a Video szervo AF mód folyamatosan követi a tárgyakat mozgás közben, vagy a téma újrakomponálása közben is, garantálva, hogy állandóan fókuszban legyenek.
Ugyanakkor arra is van lehetőség, hogy a képmező több mint 80 százalékára kiterjedően más-más fókuszterületet válasszunk ehhez mindössze az érintőképernyőt kell megérinteni, akár videofelvétel közben is. Így a videók akkor is élesek maradhatnak, ha a tárgy elmozdul, vagy a felhasználó megváltoztatja a kompozíciót.

A videofelvételekhez sztereo hang is rögzíthető akár a belső mikrofon segítségével, akár a beépített külsőmikrofon-csatlakozóra kötött külső audio jelről. Kézi vezérléskor minden paraméter szabadon állítható, a rekesztől kezdve egészen az ISO-érzékenységig, nagyobb szabadságot adva a felhasználóknak, ahogy a képességeik fejlődnek.

EOS 70D – a legfontosabb jellemzők:

• 20,2 megapixeles APS-C CMOS érzékelő és DIGIC 5+
• 19 pontos kereszt típusú AF-rendszer és 7 kép/perc sebességű sorozatfelvétel
• Dual Pixel CMOS AF
• Azonnali megosztás és távirányítás Wi-Fi-n keresztül
• ISO 12800 (H:25600)
• Állítható dőlésszögű, 7,7 cm-es ClearView II LCD-érintőképernyő
• Intelligens kereső
• Full HD videók

Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,488RajongókTetszik
197KövetőKövetés
679FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles