23.6 C
Budapest
Thursday, July 25, 2024

ESSL ART AWARD 2013 Jelöltek Kiállítása megnyitó

A megnyitón és díjátadón több meglepetés díj is kiosztásra került.
A ESSL ART AWARD CEE díjakat kapták: Zékány Dia és Kopacz Kund.

A Union biztosító képviselte VIG Biztosító különdíjasa Kopacz Kund.
Az Essl házaspár magánemberként felajánlott gyűjtői meghívását Kristóf Gábor kapta.

***

Az Essl Art Award CEE 2013 nemzetközi szinten láthatóvá teszi a fiatal európai művészeti körök aktuális áramlatait. Bulgária, Horvátország, Románia, Szlovákia, Szlovénia, Csehország, Magyarország és az idén először Törökország művészeti egyetemeiről több, mint 500 diák jelentkezett az ötödik Essl Art Award CEE pályázatra, hogy a Jelöltek Kiállitásán („Nominees’ Exhibitions“) részt vegyenek és megnyerjék a hőn vágyott utánpótlás-díjat.

Az ESSL ART AWARD CEE díjat az osztrák műgyűjtő házaspár, Agnes és Karlheinz Essl hozta létre és a díj a résztvevő nyolc ország és Ausztria szakértőivel, múzeumaival és művészeti akadémiáival szoros együttműködésben kerül átadásra. Ezzel az Essl házaspár a fiatal művészetek támogatása mellett kötelezi el magát és Európa kulturális életének fontos impulzusokat ad.

A díjat 2005-ben adták át először, az idén pedig ötödik alkalommal kerül átadásra.

A több mint 500 jelentkezőből a szakértő zsűri országonként 10 művészt választott ki, akiknek művei 2013 májusban a JELÖLTEK KIÁLLÍTÁSÁN (“Nominees’ Exhibitions” ) kerülnek bemutatásra. A megnyitó estéjén minden országban 2 fiatal művész kapja meg az ESSL ART AWARD CEE díjat.

A 10 MAGYARORSZÁGI JELÖLT:

Bence Bálint, Kitti Gosztola, Olga Kocsi, Kund Kopacz, Gábor Kristóf, Bettina Nem, Máté Pacsika, Dóra Pelczer, Kata Száraz, Dia Zékány

2013.05.16

Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,502RajongókTetszik
197KövetőKövetés
771FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles