7.6 C
Budapest
Friday, March 29, 2024

Egy érintéssel halad tovább a Sony

A Sony termékbemutatóján jártunk. Rab Sándor, a Sony kereskedelmi vezetője kiemelte, hogy Trinitron technológiához hasonlítható színmegjelenítésben forradalmi újítással készültek, ami a Triluminus nevet kapta. Reméljük, mi fotósok is profitálunk a színgazdagságból.

A bemutatón láthattuk, kipróbálhattuk az új 50x-es optikai zoommal rendelkező 20 MPixeles bridge gépet, a HX300-at és nagyon érdekes volt látni a sztereolencsés videókamerát, aminek beépített képernyője szabad szemmel is látható 3D-ben.

A bemutatóról összefoglaló videót készítettünk. A televíziók összehasonlítása közben a videó fényerejét a záridő változtatásával (1/50 – 1/300 között) módosítottuk, így látható vált a készülékek képfrissítési különbsége, amit szabad szemmel nem érzékelhettünk.

***

A vállalat bemutatta a hazánkban elérhető teljes 2013-as tavaszi termékportfólióját. Az idei termékkínálatot az egyszerű kezelhetőség, a letisztult formák, valamint a kimagasló kép- és hangminőség jellemzi.

Az új termékekbe épített NFC (Near Field Communication) technológiának segítségével mindössze egyetlen érintés szükséges ahhoz, hogy két készülék egymással kapcsolatba lépjen. A könnyen kezelhető és prémium minőségű termékek bármilyen tartalmat képesek másodpercek alatt egyszerűen átirányítani egy másik eszközre.

„A kimagasló kép- és hangminőség mellett a Sony a termékek szinergiájával új szintre emeli a felhasználói élményt” – foglalta össze a vállalat iránymutató elveit Rab Sándor, a Sony Magyarország kereskedelmi igazgatója, aki hozzátette, hogy remélhetőleg hamarosan az NFC technológia is ugyanúgy beépül a köztudatba, mint a Bluetooth.

A vezeték nélküli fejhallgatók és hangszórók, a kivetítővel ellátott kézi kamera, a televíziók, a csúcskategóriás tablet és a legújabb telefonok bizonyítják, hogy a márka továbbra is élenjáró a szórakoztatóelektronikában.

Az új BRAVIA televíziókon a továbbfejlesztett 4K X-Reality PRO képalkotó motornak köszönhetően soha nem látott részletességű és élethű képeket kapunk bármilyen forrásból játsszuk is le videóinkat, legyen az Blu-Ray film vagy okostelefonnal rögzített videoklip.

A részletgazdag képminőséghez az egyedi fejlesztésű TRILUMINOS képernyő társít ultra realisztikus színeket. A még természetesebb és élénkebb színvilág eléréséhez a Sony az új képernyőkbe integrálta a QD Vision „Color IQ” optikai komponensét is, melynek köszönhetően a megjelenített ég kékebbé válik, az arcok természetesebb bőrtónust kapnak, és valóságossá válnak a legnehezebben reprodukálható színek, a piros árnyalatai és a smaragdzöld is.

A Sony legújabb termékei áprilistól már kereskedelmi forgalomban is elérhetőek.

Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,487RajongókTetszik
197KövetőKövetés
678FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles