A felfedezők köztünk vannak

0
51

A The Explorer Society Alapítvány ezzel a rendezvénnyel egy fotókiállítás sorozatot indított a „A felfedezők köztünk vannak” címmel. A rangos sorozat első kiállítója Szalay-Berzeviczy Attila, társkiállítói pedig Jaksity György és Dér Tamás voltak.

A kiállítást dr. Palkó Zsolt a The Explorer Society Alapítvány elnöke nyitotta meg, aki beszédében hangsúlyozta: „A sorozat célja olyan ismert személyek alkotásainak bemutatása, akiket a közvélemény egész más oldalukról ismer, és munkájuk mellett szenvedélyes utazóként lelkesen hódolnak a világ felfedezésének, megismerésének és dokumentálásának.”

„Örülök, hogy kalandos utazásaim lenyomatát most bemutathatom a nagyközönség számára is. Kisgyermek korom óta hajt a kalandvágy, a világ megismerése, s – az igényes fotózás mellett – célokból van bőven a jövőre nézve is. Egyik nagy tervem, hogy feljussak a Mount Everest tetejére” – mondta a tárlat megnyitásán Szalay-Berzeviczy Attila.

Szalay-Berzeviczy Attila 2011-ben belevágott élete nagy kalandjába, hogy másfél év alatt bejárja a Föld legizgalmasabb és legzordabb helyeit. Utazásai során többször útitársa volt két nagyon közeli barátja: Jaksity György, a Concorde Értékpapírt Zrt. elnöke és Dér Tamás, filmproducer, akik szintén mindenhová a fényképezőgépükkel együtt utaznak.

A vállalkozó szellemű utazók időt és energiát nem kímélve jutottak el a 6 kontinensre: az Antarktisztól Alaszkáig, Ausztráliától Nepálig vagy a Kilimandzsárótól az Everestig.

Útjaik cseppet sem nevezhetők átlagosnak. Minden kényelmet mellőzve, nem az 5 csillagos hotelek világát keresték, hanem az izgalmas kalandokat és kihívásokat. Erről árulkodnak a világ lenyűgöző tájain készített fotóik is.

A páratlan szépségű fotókból is jól látszik, hogy az utazók különleges fotográfiai érzékkel rendelkeznek. A kiállítás anyaga elröpít minket az Antarktisz jeges tájaira, Ausztrália színes világába, vagy a Himalája büszke bércei közé.

Az alkotásokból Fényes Gábor fotográfus válogatott, aki nemcsak Attila jó barátja, hanem közel 10 éve kiváló mentora is.

A kiállításról megtekinthető: 2013. április 18. – május 12-ig.

Helyszín: Hemingway Étterem (Bp., Kosztolányi Dezső tér 2.)