14.3 C
Budapest
Sunday, April 2, 2023
KezdőlaphírA világ legjobb fotói a Mika Tivadar Mulatóban

A világ legjobb fotói a Mika Tivadar Mulatóban

Az utolsó állomásához érkezett a Sony World Photography Awards 2012 díjnyertes képeiből rendezett vándorkiállítás a budapesti romkocsmákban. A fél évig tartó fotókiállítás záró helyszíne a Kazinczy utcában található Mika Tivadar Mulató, ahol egész márciusban megtekinthetők az egyméteres fotóvásznakra nyomtatott világhírű alkotások.

Az amatőr és professzionális fotósverseny-sorozat, a Sony World Photography Awards fényképeiből rendezett vándorkiállítás célja, hogy becsempéssze a művészetet a mindennapokba, és ösztönözze a fiatalokat egyéni látásmódjuk kifejezésére.

A kezdeményezéshez a Kazinczy utca 47. szám alatt található Mika Tivadar Mulató is csatlakozik, ahol az egyméteres fotóvásznakra nyomtatott díjnyertes alkotások egy hónapon keresztül lesznek kiállítva. A vándorkiállítás korábbi helyszínei az Instant, a Szimpla kert, a Filter, a Kuplung és a Fogásház voltak.

A Sony World Photography Awards hatéves történetének során 179 országból több mint 430 ezer fényképet neveztek be, amely kiválóan mutatja az esemény világraszóló méreteit. A fotósorozat idei versenyére beérkezett rekordszámú, közel 122 000 pályázat közül négy magyar fotós alkotásai is esélyesek az abszolút és a kategória díjakra. A professzionális versenyen belül, az „Emberek” kategóriában Gárdi Balázs került be a döntősök közé, míg az amatőrök versenyén belül az „Építészet” kategóriában Forgács István, a „Pillanatfelvétel” kategóriában pedig Nagy Tamás esélyes a győzelemre. A 20 év alatti fiatal fotográfusok versenyén a „Kultúra” kategóriában induló Ilia Filin képviseli hazánkat.

A 20 millió forint összdíjazású verseny Amatőr és Ifjúsági kategóriáinak nyerteseit március 19-én, a Professzionális kategória győztesét pedig április 25-én hirdetik ki.

Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>
Budapest
broken clouds
14.3 ° C
15.8 °
12.7 °
64 %
4.1kmh
75 %
Sun
14 °
Mon
10 °
Tue
9 °
Wed
8 °
Thu
9 °

További friss hírek