12.8 C
Budapest
Thursday, March 28, 2024

XII. Búvárfotós OB: Lezárult a nevezés

Február 5-én délig volt módjuk a XII. Búvárfotós és Búvárfilmes OB nevezőinek versenybe szállni. A 37 fős mezőny 402 fotót és 10 filmet töltött fel a hivatalos portálra. A fotók száma jócskán elmarad a két évvel ezelőtti 616-os rekordtól. Igaz, kategóriánként eggyel kevesebb képet lehetett feltölteni. Ez mégis váratlan meglepetés, mert a legutóbbi 49 indulóval szemben most csak 37-en álltak rajthoz. Pedig a fotózás a búvárok körében évről-évre egyre népszerűbb. Remélhetőleg a színvonal így sem lesz alacsonyabb. A filmek területén nincs igazán összehasonlítási alap. Igaz, az első országos búvárfilm szemlén 2004-ben 23 filmet láthattunk, de az egy jóval hosszabb időszak termése volt. Az is igaz, elég későn dőlt el, hogy lesz verseny a búvárfilmeknek is, ráadásul egy új kategória jelent meg, kötött feltételekkel.

Akiket közelebbről érdekelnek a statisztikai adatok, íme a képek és filmek számának kategória szerinti megoszlása: A 84, B 107, C 89, D 48, E 74, F 6, G 4. A következő napokban most már a zsűrik kezébe kerülnek a képek és filmek, először az etikai és kategória előírások betartásának ellenőrzése történik, majd azt követően a pontozásos zsűrizés első fordulója. Részeredményekre a fotók területén február 20. után számíthatunk.

Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,488RajongókTetszik
197KövetőKövetés
678FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles