CES: A Nikon két új Nikon 1 fényképezőgépet mutatott be

0
71

A Nikon két új Nikon 1 fényképezőgépet mutatott be

Amszterdam, Hollandia, 2013. január 8.A Nikon üdvözli a Nikon 1 termékcsalád két új tagját: a világ legkisebb vázával felszerelt Nikon 1 J3 modellt, valamint a stílusosan egyszerű Nikon 1 S1 modellt, amely az új S-sorozat első darabja. Mindkét fényképezőgép a világ legrövidebb kioldási késedelmével2 és a világ leggyorsabb sorozatfelvételével3 büszkélkedik.

A Nikon 1 J3 modellt arra a lenyűgöző sebességre és kiemelkedő hordozhatóságra építkezve alakítottuk ki, amely korábban a Nikon 1 J1 modellt Európa legnépszerűbb kompakt fényképezőgép-rendszerévé tette.4 A világ legkisebb vázával1 felszerelt J3 modell finom kidolgozású alumínium borításának érzete pedig még látványát is felülmúlja. A világ legrövidebb kioldási késedelmét2 és leggyorsabb sorozatfelvételét3 egyszerre kínáló fényképezőgép mindig készen áll egy mozgalmas élet fontos pillanatainak megörökítésére nagy felbontású fényképeken vagy Full HD videókon.

A Nikon 1 S1 megjelenésével pedig elindult a gyors, stílusos és egyszerű fényképezőgépekből álló S-sorozat: kiváló felvételek, még kevesebb erőfeszítés mellett. A sebesség és az egyszerűség jegyében megtervezett Nikon 1 S1 a kompakt fényképezőgépek kényelmét és egyszerűségét kínálja, képminősége azonban jobb, sebessége és teljesítménye pedig sokkal nagyobb.

A Nikon 1 J3 és a Nikon 1 S1 modellek – a nemrégiben bemutatott Nikon 1 V2 modellhez hasonlóan – a lelkes amatőrök számára készült, második generációs Nikon 1 technológiával rendelkeznek. Még nagyobb gyorsaságot, még pontosabb teljesítményt, valamint olyan új generációs funkciókat kínálnak, mint az Élő képmódosítás és a Legjobb pillanat rögzítése. A külön megvásárolható WiFi-csatlakozó pedig lehetővé teszi a vezeték nélküli képátvitelt.

Jordi Brinkman, a Nikon Europe Nikon 1 kompakt fényképezőgép-rendszerekért felelős termékmenedzsere a következőket mondta: „Nagy izgalommal vártuk a Nikon 1 J3 modellt. Kisebb és gyorsabb, mint bármilyen cserélhető objektíves fényképezőgép, így aztán egy szempillantás alatt képes akcióba lépni, nagy felbontású fényképeken és Full HD videókon megörökítve a fontos pillanatokat.”

Jordi hozzátette: „Örömünkre szolgál továbbá, hogy a Nikon 1 termékek családját kibővíthettük az egyszerű és stílusos fényképezőgépekből álló S-sorozattal. A Nikon 1 S1 tökéletes fiatal családok és egyének számára, akik a kompakt fényképezőgépek kínálta könnyed használat mellett gyorsabb teljesítményre, valamint jobb minőségű fényképekre és videókra vágynak. Az intuitív digitális vezérléssel és kifinomult kreatív funkciókkal felszerelt S1 modell gyors fényképezőgép-rendszer, amely kellemesen egyszerűvé varázsolja az éles, részletgazdag fényképek és videók készítését a mozgalmas pillanatokról.”

Elképesztő sebesség
A Nikon EXPEED 3A kettős képfeldolgozó motorja döbbenetes sebességgel dolgozza fel a képeket, így páratlan teljesítményt tud nyújtani minden helyzetben. Használatával a világ leggyorsabb sorozatfelvétele3 készíthető akár 15 kép/mp sebességgel, folyamatos automatikus élességállítás mellett5. Fix AF beállítás mellett akár 60 kép/mp6 sebesség érhető el, így még a rendkívül gyors eseményeket is nagyszerű minőségű képeken rögzítheti.

A speciális hibrid AF rendszernek köszönhetően a fényképezőgép késlekedés nélkül a témára élesít. A kiemelkedő gyorsaságú fázisérzékelő AF ideális a gyors mozgásokhoz, míg a kontrasztérzékelő AF még kevés fény mellett is kiválóan rögzíti a finom részleteket. A jelenettől függően az érzékelő azonnal vált a fázisérzékelő 73 fókuszterülete és a kontrasztérzékelő 135 fókuszterülete között, így fantasztikus fotók és videók készíthetők számtalan környezetben.

A Legjobb pillanat rögzítése funkcióval mindig kiválaszthatja a legjobb felvételt. A kioldógomb egyetlen lenyomásával az Intelligens képválasztó funkció akár 20 nagy felbontású képet készít (a Nikon 1 S1 esetében 15-öt), majd kiválasztja közülük az öt legjobbat. A Lassú nézet funkció legfeljebb 20 képből álló sorozatfelvételt készít (15 kép a Nikon 1 S1 esetében), és lassított felvételként megjeleníti azokat az LCD-képernyőn, így pontosan kiválaszthatja a megőrizni kívánt pillanatot.

Remek képminőség
Még kevés fény mellett is részletes fotókat és videókat készíthet. A Nikon 1 S1 10,1 megapixeles felbontással rendelkezik, amelyhez 100-6400 ISO fényérzékenység párosul. A Nikon 1 J3 még nagyobb, 14,2 megapixeles felbontást kínál 160-6400 ISO fényérzékenység mellett.

A Nikon CX formátumú CMOS-érzékelője ideális egyensúlyt kínál a méret, a sebesség és a képminőség között, így a hordozhatóság feláldozása nélkül rögzíthetők kiváló állóképek és videók. A magas ISO-értékek melletti fényképezés lehetősége azt jelenti, hogy még 60 kép/mp sebességnél is elegendő fény jut a képérzékelőre.

Az 1 NIKKOR objektívek minden egyes darabja biztosítja a Nikontól megszokott kiemelkedő optikai teljesítményt. Az objektívek kompakt mérete és könnyedsége biztosítja a Nikon 1 rendszer által kínált kényelmes hordozhatóságot, a képminőség feláldozása nélkül. Nikon üvegen keresztül fényképezve biztosak lehetünk benne, hogy a megörökített képek csodálatosan élesek, élénk színűek és mély kontrasztúak lesznek.

Videovarázs
A Nikon 1 rendszer fényképezőgépei minőségi videók felvételére optimalizáltak, köszönhetően a cserélhető 1 NIKKOR objektíveknek, a mozgó témákra gyorsan és pontosan fókuszáló fázisérzékelő AF funkciónak, valamint a finom és csöndes automatikus élességállítási átmeneteknek, amelyek révén a felvételek természetes látványt és kiváló hangzást kínálnak.

A Nikon 1 J3 és a Nikon 1 S1 modellekkel egyaránt rögzíthet Full HD videókat 60 és 30 kép/mp sebességgel, 60i, 60p és 30p beállítással; a videofelvétel során ráadásul teljes felbontású állóképeket is rögzíthet.7 Ha Haladó videó módban készít felvételt, a PSAM vezérlők használatával teljes körűen szabályozhatja a záridőt és a rekeszt, egyben élvezheti a finom automatikus élességállítási átmenetek és a kristálytiszta hang előnyeit. Ráadásul még drámai hatást is elérhet a rendkívüli lassítással, amely során akár 1200 kép/mp-es rögzítési sebességet is alkalmazhat.8

Kompakt és vonzó kialakítás
Ha kézbe veszi a Nikon 1 J3 fényképezőgépet, máris érezni fogja a szerkezet masszivitását. A könnyű és kiváló minőségű alumíniumból finoman kialakított, kompakt és vonzó fényképezőgép a világ legkisebb vázával1 büszkélkedik. Fehér, fekete, ezüst, vörös és bézs színekben kapható, és hasonló színű objektívekkel bővíthető.

A kicsi, divatos és egyszerű Nikon 1 S1 letisztult és minimalista kialakítású, az intuitív kezelést segítő egyszerűsített vezérléssel és világosan átlátható digitális menükkel. A modell fehér, fekete, rózsaszín, vörös és khaki színekben kapható, és hasonló színű objektívekkel bővíthető.

Mindkét modell kompakt beépített vakuegységgel felszerelt, amely automatikusan felnyílva biztosítja a szükséges extra fényt.

Egyszerűen kreatív
Az Élő képmódosítás funkció egyszerű és gyors módot kínál a felvételek javítására már azok elkészítése előtt. A beállítások szabályozásával kimerevítheti a történéseket, módosíthatja a megvilágítást vagy elmoshatja a hátteret – az eredményt pedig valós időben, már a felvételt megelőzően megtekintheti a fényes, nagy felbontású9 LCD-monitoron.

Kreatív módban már a felvétel készítése előtt szűrőket és effektusokat adhat állóképeihez. Erősítse fel a képek hangulatát lágy szűrővel, használja ki, hogy éjszakai portré módban a világ mindig tökéletesen van megvilágítva, vagy rögzítsen átfogó tájképeket az egyszerű panoráma funkcióval.10 A Mozgó pillanatkép funkció fantasztikus lehetőséget kínál arra, hogy az emlékeket ne csak egy kimerevített pillanat formájában örökíthesse meg. Mindössze egy kattintás szükséges ahhoz, hogy a fényképezőgép „élő képet” rögzítsen, amely lassított felvétellel kezdődik és magával a fényképpel végződik. A Mozgó pillanatképeket egyetlen mov fájlként is mentheti, megkönnyítve a fájl megosztását.

Ha teljes körű vezérlésre van szüksége, mindkét fényképezőgépen gyorsan és közvetlenül elérheti a PSAM-expozícióvezérlést. Mindössze állítsa a módválasztó tárcsát Kreatív módba, majd válassza a P,S,A vagy M lehetőségeket a fejlett programozott automata (P), idő-előválasztásos automata (S), rekesz-előválasztásos automata (A) és manuális (M) expozíciós módok eléréséhez.

Vezeték nélküli adapter
A Nikon kis méretű WU 1-b vezeték nélküli mobiladapterével gyorsan és könnyedén megoszthatók a jó minőségű fényképek közvetlenül a fényképezőgép és az okostelefon vagy táblagép között.11 Fontos pillanatait könnyen megoszthatja a családdal és a barátokkal, felvételeit feltöltheti kedvenc közösségi oldalára vagy megtekintheti nagyobb képernyőn. Az adapter segítségével intelligens eszközéről még távvezérelheti is a fényképezőgépet.

Bővíthető rendszer
Az opcionális rendszertartozékok és 1 NIKKOR objektívek növekvő választéka kiegészíti a Nikon 1 fényképezőgépek hordozhatóságát, teljesítményét és sebességét, így a legtöbbet hozhatja ki a fényképekből és új lehetőségeket fedezhet fel. Próbálja ki az új 1 NIKKOR VR 6.7-13mm rendkívül nagy látószögű zoom objektívet, valamint az 1 NIKKOR VR 10-100mm kompakt 10× zoom modellt. A GR-N2100 markolattal stabilan és kényelmesen tarthatja a gépet, a kompakt és stílusos WP-N2 vízálló tok segítségével pedig a víz alatt is készíthet felvételeket.

A Nikon két új 1 NIKKOR objektívet mutatott be
Rendkívül nagy látószögű és nagy teljesítményű 10× zoom

Amszterdam, Hollandia, 2013. január 8.A mai napon a Nikon két új objektívvel bővítette az 1 NIKKOR termékek családját: az 1 NIKKOR VR 6.7-13mm f/3.5-5.6 rendkívül nagy látószögű zoom objektívvel, valamint az 1 NIKKOR VR 10-100mm f/4.0-5.6 nagy teljesítményű 10× zoom objektívvel.

A 2012-es év során már bejelentett két új objektív az 1 NIKKOR termékskála két végét egészíti ki. Az 1 NIKKOR VR 6.7-13mm rendkívül nagy látószögű zoom objektív, az 1 NIKKOR VR 10-100mm pedig nagy teljesítményű, 10× zoom modell. Mindkét objektív rendelkezik a Nikon Rázkódáscsökkentés rendszerével, amely korrigálja a felvételek elmosódását, garantálva az éles fényképeket és videókat. A mindkét modellben megtalálható behúzható objektív mechanizmus révén visszahúzhatja az objektívet, amikor éppen nem használja, ezáltal növelve a hordozhatóságot.

Jordi Brinkman, a Nikon Europe Nikon 1 cserélhető objektíves kompakt fényképezőgép-rendszerekért felelős termékmenedzsere a következőket mondta: „A Nikon 1 rendszer rendkívüli sikernek örvend, amelyben nagy szerepe van az 1 NIKKOR objektíveknek is, hiszen lehetővé teszik a fotósok számára képességeik maximális kihasználását. A két új objektívvel immár nyolctagúra bővült az 1 NIKKOR termékek családja.”
Jordi hozzátette: „A kompakt 1 NIKKOR VR 6.7-13mm az első rendkívül nagy látószögű zoom objektív az 1 NIKKOR termékcsaládban – ideális választás mindazok számára, akik csodálatosan éles beltéri képeket szeretnének készíteni, illetve egy csoportképen kívánják megörökíteni az egész családot.”

Végezetül így folytatta: „A termékcsalád másik végén áll az 1 NIKKOR VR 10-100mm, amely sokoldalú és hordozható nagy teljesítményű objektív. A nagy látószögű fényképezéstől a telefotóig minden helyzetben eredményesen használható. Ideális rövidebb utazások során vagy hétvégén, amikor az ember sokoldalú teljesítményre vágyik, de nem szeretne több objektívet magával cipelni.”

Az 1 NIKKOR koncepció
Az 1 NIKKOR objektívekkel kiemelkedő élességgel rögzíthető a valóság. A tervezők az aktív életstílust tartották szem előtt, így az egyre több tagot számláló sorozat rengeteg helyzetben használható, ráadásul mindegyik objektív videorögzítéshez is optimalizált. Az 1 NIKKOR objektívek kis mérete a Nikon 1 fényképezőgépek hordozhatóságával, teljesítményével és sebességével kombinálva egyértelműen kiemelkedővé teszi a Nikon 1 rendszert.

Mindkét objektív Nikon 1 optimalizált optikai rendszerrel felszerelt a tökéletes élesség érdekében, az ED üvegelemek és az aszferikus lencsetagok pedig biztosítják a kiváló felbontást és kontrasztot. Az objektívek kompakt mérete és könnyedsége biztosítja a Nikon 1 rendszer által kínált kényelmes hordozhatóságot, a képminőség feláldozása nélkül. Nikon üvegen keresztül fényképezve biztosak lehetünk benne, hogy a megörökített képek csodálatosan élesek, élénk színűek és mély kontrasztúak lesznek.

1 NIKKOR VR 6.7-13mm f/3.5-5.6 rendkívül nagy látószögű zoom objektív
Ha ránéz egy olyan felvételre, amely az 1 NIKKOR VR 6.7-13mm objektívvel készült, rögtön a történések középpontjában fogja érezni magát. A Nikon 1 rendszer első rendkívül nagy látószögű zoom objektívének köszönhetően a téma közeli megörökítése mellett minden további részlet is belefér a felvételbe.

Hasonlóan az összes többi 1 NIKKOR objektívhez, ez a modell is tökéletes összhangot teremt a hordozhatóság, a teljesítmény, a sebesség és a minőség között. A 6,7-13 mm-es gyújtótávolság-tartománynak (35 mm-es formátumban kifejezve: kb. 18-35 mm) és a 100°-os látószögnek (a legszélesebb az 1 NIKKOR objektívek közt) köszönhetően ez a modell ideális például lenyűgöző tájak fényképezésekor a méretek érzékeltetéséhez, csoportképeknél az egész család egyetlen felvételen való megörökítéséhez, valamint látványos belső terekről készített, kiemelkedően éles felvételekhez.

A könnyed, rendkívül nagy látószögű zoom objektív fekete és ezüst színben kapható, vonzó és kompakt kialakítását pedig minőségi fémborítás teszi még különlegesebbé. Az elmosódást gátló Rázkódáscsökkentés stabilizációs rendszer segítségével a fényképezőgépet kézben tartva is magabiztosan készíthet fényképeket és videókat. A zökkenőmentes rekeszmechanikának köszönhetően még videofelvétel közben is egyenletesen élesítheti vagy lágyíthatja a hátteret, így a téma még jobban kiemelhető.

1 NIKKOR VR 10-100mm f/4.0-5.6 nagy teljesítményű 10× zoom objektív
A világon a legkisebb¹, bárhova hordozható 10× zoom objektív tekintélyes zoomtartománnyal rendelkezik, így kiváló választás, ha távoli témákat kíván közelre hozni. A sokoldalú és bárhova kiválóan hordozható 1 NIKKOR VR 10-100mm objektív könnyedén megbirkózik a közeli portrékkal és a távoli sporteseményekkel egyaránt. Ez a sokoldalú modell a nagy látószögű és a telefotó felvételeknél is magabiztosan teljesít, köszönhetően 10-100 mm-es gyújtótávolság-tartományának (35 mm-es formátumban kifejezve: 27-270 mm), valamint a nagy maximális rekesznek (f/4,0-5,6). A Rázkódáscsökkentés stabilizációs rendszer biztosítja, hogy a fényképek és a videók még maximális zoom mellett is élesek maradjanak.

A fekete, ezüst és fehér színben kapható, minőségi fémborítással ellátott divatos, kompakt és sokoldalú objektívet mindig és mindenhol öröm használni. Bárhol is jár, ez a modell minden helyzetben tökéletes az események megörökítéséhez.

Tartozékok
A CL-N101 puha objektívtok védi az 1 NIKKOR objektíveket a portól és a karcolásoktól, a HB-N106 bajonettzáras napellenző pedig az objektív fényellenzőhöz csatlakozva védi az 1 NIKKOR objektívet, minimálisra csökkenti a nem kívánt fény mennyiségét, valamint csökkenti a szellemképeket és az erős fényforrások által okozott tükröződéseket. A fényellenző fordítva is az objektívre szerelhető, amikor nincs használatban. A felszereléskor elcsavarva záródó kialakítás pedig gondoskodik a még nagyobb biztonságról. A HB-N105 bajonettzáras napellenző mellékelt tartozék minden megvásárolt 1 NIKKOR VR 6.7-13mm objektívhez.

A NIKKOR 1 objektívek családja
Az 1 NIKKOR jelenlegi választéka a következőkből áll: a könnyed 1 NIKKOR VR 10-30mm f/3.5-5.6 zoom objektív, amellyel minden fényképezési helyzetből a legtöbbet hozhatja ki; az 1 NIKKOR VR 30-110mm f/3.8-5.6 kompakt telefotó zoom objektív; az 1 NIKKOR 10mm f/2.8 keskeny, nagy látószögű, rögzített gyújtótávolságú objektív; az 1 NIKKOR VR 10-100mm f/4.5-5.6 PD-ZOOM objektív erősebb meghajtóval a videofelvételekhez; a rendkívül karcsú 1 NIKKOR 11-27.5mm f/3.5-5.6 2,5× zoom objektív és az 1 NIKKOR 18.5mm f/1.8 rögzített gyújtótávolságú objektív gyors maximális rekesszel. A két új objektívvel együtt a teljes választék nyolc darabból fog állni.