Folytatódik a húszéves együttműködés: a Canon továbbra is a World Press Photo szponzora

0
42

November 8-án, a londoni World Press Photo kiállítás megnyitóján a Canon aláírta a World Press Photo Foundationnel kötött szerződésének hároméves meghosszabbítását. A két szervezet 20 éve működik együtt azért, hogy segítse a fotósokat történeteik elmondásában.

1992-2012: 20 éves partnerkapcsolat

A Canon 1992 óta a World Press Photo globális partnere, és bár a tér, amelyben a vizuális sajtómunkások megjelenítik történeteiket, folyamatosan fejlődik, a képek hatásossága továbbra is ugyanolyan fontos eszköz marad. A Canon és a World Press Photo hosszú kapcsolatában komoly szerepet játszik a Canon lelkesedése, amellyel a vizuális történetek elmesélőit segíti. A két szervezet egyesült erővel igyekszik kibontakoztatni azoknak a fotóriportereknek a tehetségét, akik figyelemreméltó történeteket mondanak el – olyan történeteket, amelyek felnyitják a szemünket és a minket körülvevő világ jobb megismerésére ösztönöznek.
Michiel Munneke, a World Press Photo ügyvezető igazgatója így nyilatkozott: – „Az elmúlt húsz évben a Canon támogatásának köszönhetően bővülhettünk és fokozhattuk tevékenységünket. Nagyra értékeljük, hogy a cég továbbra is elkötelezi magát a munkánk támogatása mellett; különösen nagy szó ez a jelenlegi gazdasági helyzetben. Az egyik sikeres kezdeményezésünk a Joop Swart Masterclass felállítása volt: 1994 óta minden évben összehozunk 12 fiatal, ígéretes fényképészt a sajtófotós szakma legtapasztaltabb képviselőivel, hogy azok megoszthassák tudásukat és tapasztalatukat. A korábbi résztvevők közül mára sokan a fotóriporterek és dokumentarista fényképészek élvonalába emelkedtek. Büszkék vagyunk rá, hogy fontos lökést adhattunk karrierjüknek ezzel a mesterkurzussal, még magasabbra emelve a mércét a jelenlegi gyakorlatot és a szakma jövőjét tekintve is.”
James Leipnik, a Canon EMEA kommunikációs kapcsolataiért felelős igazgatója így nyilatkozott: – „A képek egyre fontosabb részét képezik az újságírásnak – a fényképészet a világ minden táján páratlan erővel képes életre kelteni a történeteket és érzelmi reakciókat kiváltani az olvasókból. Büszkén folytatjuk hosszú múltra visszatekintő együttműködésünket a World Press Photo alapítvánnyal. Ez a tevékenység is jól példázza, micsoda lelkesedés hajt minket azoknak a képalkotási újításoknak az átadására, amellyel a világ legjobb sajtófotósai ragadhatják meg a pillanatot és oszthatják meg lenyűgöző képeiket.”
A szponzori kapcsolat megújításának kapcsán a londoni kiállításon a Canon nagy – hat négyzetméteres – méretben, háttérvilágítva mutatta be a World Press Photo 2011-es nyertes képét, a The New York Times-nál dolgozó Samuel Aranda képét. A fényképet poliészterből készült anyagra nyomtatták egy Océ Arizona 550 XT nyomtatóval, a Canon csoport portfóliójának egyik széles formátumú nyomtatójával.