11.8 C
Budapest
Friday, April 19, 2024

Fikció és realitás – okostelefonnal akár otthonról is megnézhetjük a Fotóhónap2012 kiállításait

A Magyar Fotóművészek Szövetségének legrangosabb fesztiválja, a Fotóhónap2012 október 24-e és december 4-eközött hatvan kiállítással és kapcsolódó rendezvénnyel várja a fotográfia iránt nyitott közönséget országszerte.

A Szövetség célja, hogy az érdeklődők minden információt megkaphassanak a kiállításokról, így annak kommunikációjában a már hagyományos felületek, mint a sajtó- és rádióhirdetések, közterületi plakátok és a rendezvény különszám mellett egy újfajta kommunikációs megoldással is bővítették a csatornákat. Ez a platform az Augmented Reality (AR), vagy más néven kiterjesztett valóság, mely hihetetlenül összecseng az idei év – Fikció és realitás – tematikájával.

A Fotóhónap2012 rendezvényein a hazai és nemzetközi kortárs fotográfia kiemelkedő alkotói és művei kerülnek bemutatásra. Az AR megoldás Galéria menüpontjának használatával már akár a villamosra várva bepillantást nyerhetünk a kiállításokba, mindent megtudhatunk az alkotókról és a kiállításoknak otthont adó galériákról. De ha esetleg abban vagyunk bizonytalanok, hogy melyik fotókiállítást hol is rendezik, vagy melyik galéria van a közelünkben, azt a Navigátor menüpont használatával azonnal megtudhatjuk.

Mindehhez csak egy okos telefon vagy tablet szükséges és persze az, hogy a Fotóhónap2012
valamelyik novemberi köztéri plakátja mellett álljunk vagy sajtóhirdetését tartsuk a kezünkben.

Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,488RajongókTetszik
197KövetőKövetés
679FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles