vasárnap, október 24, 2021
Kezdőlap!videóRodolf Hervé: On the Ground 1989-94 kiállításmegnyitója

Rodolf Hervé: On the Ground 1989-94 kiállításmegnyitója

Rodolf Hervé On the ground című kiállítását Szirtes András és Klaniczay Gábor nyitotta meg 2012. szeptember 18-án az OSA Archívum Centrális Galériájában.

Rodolf Hervé magyar származású francia képzőművész és fotográfus 1989 utolsó napjaiban érkezett Budapestre. Magyar kultúrájú külföldiként sajátos szemszögből követte nyomon és rögzítette a rendszerváltás éveit, miközben maga is intenzíven részt vett az időszak szubkulturális életében. Rodolf Hervé elsősorban „perpetuális, elégedetlen embernek” tekintette magát, nem művésznek, hanem olyasvalakinek, akit minden izgat, akinek a művészet és élet egy és ugyanaz. A változások ereje és hangulata magával ragadta, így eredeti terveivel ellentétben közel egy évtizedig maradt Budapesten.

2012.09.18

NoGun
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

További friss hírek