6.5 C
Budapest
Friday, April 19, 2024

Ismét a Nikoné lesz a legfontosabb stand a Photokinán

A Nikon legfrissebb sajtóközleményéből megtudjuk, milyen termékekkel és előadókkal találkozhatnak a látogatók szeptember 18. és 23. között az idei Photokina vásáron. A Koelnmesse területén, a 2.2 csarnokban található látványos standon a látogatók első alkalommal vehetik kézbe a Nikon legújabb termékeit.

A teljes termékkínálat mellett az alábbi, nemrégiben bemutatott termékek is megtekinthetők:
• Nikon D600 – a Nikon elérhető árú és könnyű, teljes képes D-SLR fényképezőgépe
• COOLPIX S800c – közösségi alkalmazásokhoz készült fényképezőgép, melyben Android™ operációs rendszert használ, és Wi-Fi segítségével csatlakoztatható az internetre. Minden olyan fényképkészítési szolgáltatást biztosít, amelyek használatával többé nem kell választani az azonnali feltöltés és a megosztásra érdemes minőségű képek készítése között.
• A Nikon 1 termékcsalád (az új Nikon 1 J2 fényképezőgéppel és objektívjeivel) – megdöbbentően gyors és intelligens, korábban soha nem látott fényképkészítési funkciói révén a Nikon első, cserélhető objektívvel rendelkező kompakt fényképezőgépe kategóriájának legnagyobb darabszámban eladott modellje lett Európában . Az új Nikon 1 J2 a karcsú objektívek választékával még több kreatív lehetőséget kínál, és a stílusos kiegészítőkkel egy kattintással előrébb lehet.

Megtekinthetők a Nikon csúcsmodelljeinek számító fényképezőgépei is:
• Nikon D4 – ezt a professzionális FX formátumú fényképezőgépet a határok megdöntésére és minden fényképkészítési lehetőség megragadására tervezték, így a képminőség, a sebesség és a pontosság új szintjét biztosítja fotó és videó készítésekor egyaránt.
• Nikon D800 – ezt az úttörő, 36,3 megapixeles FX formátumú, professzionális D-SLR fényképezőgépet arra tervezték, hogy a mélység és a részletek soha nem tapasztalt szintjét nyújtsa.

A Nikon standjának központjában egy óriási multimédiás „központ” található, amelyet a látogatók egész nap interaktívan használhatnak, a háttérben pedig egy hatalmas „I AM Nikon”-videoképernyő és bemutató részleg lesz látható. A Nikon Europe meghívott néhányat a világ legjobb fotósai és filmkészítői közül, hogy bemutassák munkájukat, valamint tanítsák, szórakoztassák és inspirálják a látogatókat. Az ő bemutatóik egész nap megtekinthetők számos témakörben, angolul és németül egyaránt. A bemutatóik teljes menetrendje megtekinthető a Nikon rajongói Facebook-oldalán: www.facebook.com/NikonPhotokina.

A kiállítás első napján, szeptember 18-án a Nikon egy nagyon különleges előadóval kezdi meg a sort: Jason Levine, az Adobe Systems videoeszközeinek szakértője tart előadást, aki világszerte végez promóciós munkát, és kapcsolatot tart a felhasználói közösséggel. Megosztja a látogatókkal a D-SLR piac videokészítési lehetőségeivel kapcsolatos ismereteit.

A Nikon standján előadást tart továbbá:
• Florian Schulz, profi természetfotós: azt ismerteti, hogy a Nikon D600 hogyan használható lélegzetelállító természetfotók készítéséhez.
• Sandro Miller és Anthony Arendt filmkészítők: bepillantást engednek a Nikon D800 kamerával Chicago utcáin készített hat perces, Joy Ride című videójuk készítésébe.
• Danie van Jaarsveld bemutatja, hogy a hihetetlenül gyors Nikon 1 hogyan használható a motorsportok fényképezéséhez, ahol a sebesség igazán lényeges.
• Corey Rich, a kalandtúrák és a szabadtéri életmód egyik legelismertebb vizuális krónikása ismerteti a „WHY” videójának készítését, amelyhez kizárólag Nikon D4 fényképezőgépet használt.
• A híres kalandfotós, Rainer Eder bemutatja, hogy a Nikon D4 segítségével hogyan készít elképesztő fényképeket.
• Ursula Meissner megosztja a Nikon D800 fényképezőgéppel kapcsolatos, fotóriporterként szerzett tapasztalatait.
• A díjnyertes kisállatfotós, Carli Davidson ismerteti, hogy a kezdők és profik hogyan készíthetnek izgalmas képeket kisállatokról a belépő szintű D3200 vagy a csúcsmodell Nikon D4 fényképezőgéppel.

A Photokina a nagyközönség számára szeptember 18. és 23. között, 10 és 18 óra között látogatható. További információ és az előadások teljes menetrendje a Nikon rajongói Facebook-oldalán található: www.facebook.com/iamnikon. Kövesse az eseményt Twitteren (@nikonphotokina), vagy látogassa meg az I AM Nikon blogot (www.blog.IAMNikon.com), ahol megtekintheti a videókat, és megtalálhatja az előadókkal készített interjúkat is.

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,488RajongókTetszik
197KövetőKövetés
679FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles