8.2 C
Budapest
Saturday, April 20, 2024

Sony vándor-fotókiállítás a budapesti romkocsmákban

A Sony World Photo Awards 2012 díjnyertes képeiből rendez vándorkiállítást a Sony Magyarország, amely fél éven keresztül járja majd a legismertebb budapesti romkocsmákat.

A világméretű amatőr és professzionális fotósverseny-sorozat, a Sony World Photography Awards (SWPA) fényképeiből rendezett kiállítás célja, hogy becsempéssze a művészetet a mindennapokba, és ösztönözze a fiatalokat egyéni látásmódjuk kifejezésére.

„A legkorszerűbb technológiáknak köszönhetően ma már mindenkinek lehetősége nyílik arra, hogy egyéni igényeiknek megfelelő fényképeket készítsen” – nyilatkozta Rab Sándor, a Sony Magyarország kereskedelmi igazgatója, aki hozzátette, hogy egyre több hazai fotós jelenik meg az SWPA résztvevői között.

A fél évig tartó vándorkiállításnak elsőként a Nagymező utcai Instant romkocsma ad otthont, ahol szeptember 7-től egy hónapon keresztül lesznek megtekinthetőek az egyméteres fotóvászonokra kinyomtatott alkotások.

A Sony World Photo Awards hatéves történetének során 179 országból több mint 430 ezer fényképet neveztek be, amely kiválóan mutatja az esemény világraszóló méreteit. Az ingyenes nyílt verseny kortól, tapasztalattól, helyszíntől független, így kiváló világméretű kommunikációs felületet biztosít az eseményben részt vevők számára. A 2013-as évi nevezés jelenleg zajlik, a pályázatokat 2013. január 4-ig várják a szervezők.

Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,488RajongókTetszik
197KövetőKövetés
680FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles