15.7 C
Budapest
Thursday, March 28, 2024

Papp Elek kiállítása 2006. február 12-től március 05-ig | FotoTipp.hu

Az adott értékelés: nincs

Meglepően tetszetős kiállítást volt szerencsém megtekinteni a minap a Magyar Művelődési Intézet aulájában. Bár a megnyitó kicsit döcögősen indult, mert csak a bejárat mellett jutott már hely, így az ajtó nyikorgása miatt lemaradtam a szokásos szép szavakról, illetve a szűkös elhelyezés miatt sokáig nem tudtam odaférni a képekhez  – később annál kellemesebb meglepetés ért.

image
Papp Elek: Lány fejdísszel

A kiállítás nagyobbik részén fekete-fehér képek láthatók, melyek részben itthon, részben a szerző mexikói útján készültek. A témaválasztás, illetve az alkalmazott megoldások némileg a múlt század 30-as éveinek amatőr stílusára emlékeztetnek, ez azonban egyáltalán nem válik a képek hátrányára. Papp Elek szépen fényképezett, klasszikus témájú, igényes kidolgozású fotográfiákat állított ki. Különlegességük, hogy a konzervatív szemlélet a legmodernebb technikai eszközök használatával párosul, ugyanis a fotók túlnyomó része digitális géppel (Canon PowerShot Pro 1 és Canon EOS 1Ds MARK II) készült, Epson printerrel nyomtatott kép.

Külön szeretném kiemelni, hogy számomra nagyon szimpatikus az a tisztelet, mellyel Papp Elek a mesterének, az idős Tóth István fotóművésznek adózik. Úgy gondolom, hogy ez, a képekben is megnyilvánuló mély emberi kapcsolat ritka erény a mai világunkban, és talán ezért is élnek annyira a kiállított portréi.

Papp Elek kiállítása 2006. február 12-től március 05-ig megtekinthető a Magyar Művelődési Intézet (Bp. I. Corvin tér 8.) aulájában, naponta 08.00-tól 17.00-ig.

A kiállítás meghívója .pdf formátumban letölthető az alábbi linkekről letölthető.

Csatolmány Méret
MeghivoBudapest1.oldal.pdf 191.14 kB
MeghivoBudapest2.oldal.pdf 200.99 kB

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,488RajongókTetszik
197KövetőKövetés
678FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles