szombat, július 31, 2021
KezdőlapimportfototippKönyvajánló : Ansel Adams: Examples

Könyvajánló : Ansel Adams: Examples


»

CímlapKönyvismertetők

Könyvajánló : Ansel Adams: Examples

Az adott értékelés: nincs

Amikor  Ansel Adams könyveit kerestem, a háromkötetes sorozat mellett ez a könyv volt amit a legtöbben ajánlottak mint amolyan “alapmű”.

image

1983-ban (egy évvel halála előtt) Adams kiválasztott a legemlékezetesebb fényképei közül negyvenet és minden egyes képhez egy rövid esszét írt. Ezekben az írásokban felvázolja a körülményeket amelyek között az adott  kép készült. Hogyan választotta ki a tárgyat, hogyan készült fel a kép elkészítéséhez, miképp választotta ki a kompozíciót. Milyen nehézségekkel szembesült, és hogyan készült el a végleges fénykép. Mindezek leírása közben megosztja az olvasóval a filozófiáját a természet és tájképfotózásról valamint az életről.

 

Elolvasva az esszéket rájövünk, hogy az írásokban csupán mintegy egy ötöd részt képviselnek a technikai részletek, a többi elmélkedés arról, hogy mitől is lesz egy tájkép művészi alkotás és hogyan válik a fénykép önmagáért beszélő alkotássá. Még ha nem is vagyunk gyakorlott fotósok a könyvet olvasva útmutatót kapunk hogy új módon szemléljük és tapasztaljuk meg a körülöttünk lévő világot.

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó és 1 vendég van a webhelyen.

A webhelyet a Drupal - egy nyílt tartalomkezelő rendszer - működteti

További friss hírek