szerda, július 28, 2021
KezdőlapimportfototippKépek amelyek megváltoztatták a világot VI. | FotoTipp.hu

Képek amelyek megváltoztatták a világot VI. | FotoTipp.hu


»

CímlapHíres képek

Képek amelyek megváltoztatták a világot VI.

Az adott értékelés: nincs Átlag: 4.5 (4 értékelő)

Einstein Nyelve

Arthur Sasse/AFP-Getty Images

Egy kép, amely  bizonyítja hogy egy génusznak is lehet humorérzéke.

Nem kétséges, hogy a huszadik század egyik legnagyobb géniusza Albert Einstein volt. Az sem kétséges hogy a legismertebb kép róla ez a bizonyos nyelvnyújtogatós fotó.

A kép 1951 március negyedikén készült – Einstein 72. születésnapján – közvetlenül azután hogy a Princeton egyetemen véget ért a születésnapi ünnepség. Az Aydelotte házaspárral autójukhoz visszafelé sétálva fotóriporterek hada követte őket. A fáradt Einsteinnek nem igen volt kedve a fotósoknak pózolni, így amilyen gyorsan csak lehetett beszállt az autóba. Az autó hátsó üléséről mintegy válaszként a még mindig őt zaklató újságíróknak, mosoly helyett egy nyelvnyújtással felelt. Ezt a pillanatot kapta el Arthur Sasse az UPI fotósa, aki a többiekkel együtt ott tolakodott az autó ajtajánál. Az eredeti képen még mindhárom személy látszott. A mendemondák szerint maga Einstein volt az, akinek megtetszett a kép és a később híressé vált vágott változatot elkezdte használni a barátainak küldött üdvözlőkártyákon.

Talán a kép érdeme az, hogy a géniuszra nem csak a tudása, munkássága, hanem személyisége miatt is emlékezünk.

 

Az eredeti változaton mindhárman látszanak

Valóban megváltoztatta a világot ez a fénykép? Szerintem igen. Einstein munkássága az atomfizika és a kvantumfizika terén megváltoztatta a világot és a világról alkotott képünket. Ez a kép pedig megváltoztatta azt, ahogyan a történelem és az emberek tekintenek Einsteinre. Tette ezt úgy, hogy emberien mulatságos arcot adott egy olyan embernek, akit leginkább a briliáns tudományos munkája alapján ismertek. Ez a kép a tett arról, hogy Einstein neve nem csak a géniusz hanem a hóbortos géniusz szinonímiájává is vált.

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó és 2 vendég van a webhelyen.

A webhelyet a Drupal - egy nyílt tartalomkezelő rendszer - működteti

További friss hírek