kedd, augusztus 3, 2021
KezdőlapimportfototippFototipp workshop a Bükkben okt.12-14 | FotoTipp.hu

Fototipp workshop a Bükkben okt.12-14 | FotoTipp.hu

Az adott értékelés: nincs Átlag: 4.8 (4 értékelő)

Régóta terveztük már, hogy meginvitáljuk a Fototipp.hu olvasóit egy közös fotózásra, ehhez mi is nyújthatna megfelelőbb hátteret (és remélhetően számos témát is) mint az őszi Bükk és a Hór völgy festőien szép tájai. A programot megpróbáljuk minél változatosabbá tenni. Legnagyobb részben természetjárással egybekötött fényképezés (Hór völgy, Balla barlang..) szerepel a menüben, de szeretnénk különböző technikákat, szoftvereket is bemutatni. A fő cél hogy a részvevők jól érezzék magukat és jó képekkel, tapasztalatokkal és tudással gyarapodva térhessenek haza .

A workshop időpontja Október 12. (Péntek) délutántól, 14. (Vasárnap) délutánig.

Helyszín : Répáshuta, kulcsosház (Ady Endre u. 1/a)

Utazás : Egyénileg

Részvételi díj : 5000Ft/fő, helyszínen fizetendő. Magában foglalja a szállást két éjszakára valamint a péntek és szombat esti közös vacsorát.

A rendelkezésre álló helyek beteltek, további jelentkezés várólistára lehetséges.

Jelentkezés aoldalon keresztül.

Többen kérdeztek a szállásról, nos úgy gondoltam a kulcsoház mint szállás jól definiált fogalom, de belátom tévedtem.

Pár szó a szállásról :

A szállás a Répáshutai kulcsosház, amely alapvetően túristaszállás jellegű. Két nagyméretű hálóteremmel, a hálótermekben emeletes ágyakkal. Kulturált WC és fűrdőszoba is van a házban. A kulcsosház kapacitása 20 fő, de a zsúfoltság elkerülése végett 12 főben maximáljuk a részvevők számát. A ház cserépkályha fűtésű és az ágyakhoz kulturált ágynemű is tartozik, aki jobban szereti a saját ágyneműjét annak javasoljuk, hogy hozzon magával hálózsákot.

A péntek és szombat esti vacsora bográcsban készül a helyszínen. A többi étkezésről mindenkinek saját magának kell gondoskodnia. A faluban van vegyesbolt, de odafelé útba esik több nagy szupermarket is.

A programról.

Péntek estére a megérkezés és az ismerkedés van tervbe véve, tábortüzes, bográcsozós beszélgetéssel. Szombat délelőtt és kora délután természetjárással egybekötött fényképezés a fő program, a tervek szerint a Balla-völgyön keresztül a Hór-völgyének vesszük az irányt egészen Füzér-kőig majd vissza, ez egy összesen kb. 15km-es út amely könnyen járható terepen visz végig. Az időjárásnak megfelelő öltözéket és lábbelit (túrabakancs) mindenki hozzon magával. Miután du. visszaérkeztünk a szállásra némi pihenő után egy interaktív Lightroom bemutatót tervezünk. A vacsora mellett pedig esti programként közös képértékelés, amire mindenki hozzon magával CD-n vagy más adathordozón a saját munkáiból. Vasárnap reggel egy rövidebb, de talán kimerítőbb sétát teszünk a település mellett található Balla barlanghoz ahol jó lehetőség nyílik a HDR képekhez szükséges felvételek készítésére. Visszaérkezés után igény szerinte a HDR technikáról tervezünk egy közös beszélgetést és az elkészült képek helyszíni feldolgozását.

További friss hírek