csütörtök, augusztus 5, 2021
KezdőlapimportfototippFototipp - Lightroom 2007 fotópályázat

Fototipp – Lightroom 2007 fotópályázat

Az adott értékelés: nincs

A FotóTipp.hu magazin és a Dabasi Fotóklub Egyesület a Trans-Europe Kft, az Adobe Photoshop Lightroom magyarországi forgalmazója támogatásával nyílt fotópályázatot hirdet a következő kategóriákban.

  • A természet szépsége: Tájképek, vadon élő állatok
  • Alak és Forma – Absztrakt

A pályázat célja, megmérettetési lehetőséget biztosítani a haladó amatőr fotósok számára és felhívni a fotós közösség figyelmét a pályázat kiírásával egy időben megjelenő Adobe Photoshop Lightroom programra. A részletes pályázati feltételek megtalálhatóak a oldalon.

A pályázat előfeltétele a Fototipp.hu weboldalon történő ingyenes regisztráció (). Valamint az elektronikus nevezési lap kitöltése a oldalon. Egy pályázó kategóriánként maximum 4 képpel pályázhat. A képeket elektronikus formában kell beküldeni, JPG formátumban a előzőekben említett linken elérhető feltöltő rendszeren keresztül. A képek mérete a hosszabbik oldalon nem haladhatja meg az 1024 képpontot, de nem lehet 800 képpontnál kisebb, fájlméretük egyenként maximum 500 Kbyte lehet. A képeken a szokásos digitális utómunkák (FF, szintezés, élesítés, kontraszt, shadow recovery, panoráma összeállítás, retusálás stb.) végezhetők. Kompozitokat, digitális illusztrációkat azonban NEM fogadunk el.

A nevezéskor megadandó név, lakcím, telefonszám csak a kapcsolattartást és a pályázó azonosítását szolgálja. Ezen adatok nem kerülnek publikálásra vagy harmadik félnek átadásra, az adatok a pályázat lezárása után törlésre kerülnek. A jelentkezők kérhetik, hogy email címükre rendszeres tájékoztatást kapjanak az Adobe Photoshop Lightroom programmal kapcsolatos információkról.

Pályázni csak saját alkotásokkal lehet.

A fotópályázaton résztvevő alkotó hozzájárul ahhoz, hogy képei a FotoTipp.hu oldalon a pályázattal kapcsolatban publikálásra kerüljenek, illetve – amennyiben díjazott lesz – neve és díjnyertes fotója megjelenjen a pályázattal kapcsolatos egyéb publikációkban. Minden más felhasználás csak a kép készítőjének előzetes hozzájárulása és a szerzői jogok tiszteletben tartása mellett lehetséges. Emellett a képek beküldésével a pályázó kijelenti, hogy a képei nem sértik más személyiségi és szerzői jogait, illetve rendelkezik a fotókon esetlegesen látható személyek hozzájárulásával.

A pályázaton a Dabasi Fotóklub Egyesület tagjai, a Fotótipp.hu szerzői és a Trans-Europe Kft. munkatársai nem indulhatnak. A valótlan vagy hiányos adatokat megadó, illetve többszörös regisztrációt használó pályázókat a pályázatból kizárjuk. A pályázati kategóriáktól történő eltérés a kép kizárását vonja maga után. Vitatott helyzetben a pályázat szervezői felkérhetik a pályázót a kép eredetének igazolására.

A pályamunkák beérkezési határideje 2007.április 15.

A bírálás menete:

A beérkezett képeket két menetben a Dabasi Fotóklub Egyesület, a FotoTipp.hu team valamint az Adobe magyarországi képviselete által delegált zsűri értékeli. Első körben igen/nem szavazatokkal. Az első válogatáson azon képek jutnak tovább, amelyekre legalább 2 zsűritag igennel szavaz.

Az első válogatáson átjutott képeket a zsűri három szempont alapján (esztétika, technikai kivitelezés, eredetiség) pontozza. Ezen pontok alapján alakul ki a végleges eredmény. A zsűri döntése végleges, az utólag nem lehet megváltoztatni.

Eredményhirdetés várhatóan 2007. Április 25.-én.

Díjazás :

Kategóriánként az első három mű alkotóját díjazzuk. Amennyiben valamely pályázó több helyezést is elér, úgy a díjazásnál az elért legjobb helyezést vesszük figyelembe.

1.helyezett :

  • Egy eredeti Adobe Photoshop Lightroom 1.0 program – A Trans-Europe Kft. felajánlása
  • 100 Mbyte állandó tárhely a Fotótipp.hu galériában

2.helyezett :

  • Építészeti értékek Dabason című, kereskedelmi forgalomban nem kapható könyv. — A Dabasi Fotóklub Egyesület felajánlása
  • GL Pocket Bouncer fényterelő
  • 50 Mbyte állandó tárhely a Fotótipp.hu galériában

3.helyezett :

  • Garajszki József : Belsőépítészet, Faplasztikák című könyve – A Dabasi Fotóklub Egyesület felajánlása
  • 25 Mbyte állandó tárhely a Fotótipp.hu galériában

A fenti díjazáson kívül a helyezést elért pályázók egy Magyarország területén tartandó a FotoTipp.hu team tagjaival közös két napos fotós hétvégére is meghívást kapnak.

További felvilágosítást a oldalon keresztül lehet kérni.

A Lightroom-ról és más Adobe termékekről további információk találhatóak a Trans-Europe Kft. által működtetett oldalon

További friss hírek