kedd, augusztus 3, 2021
Kezdőlapimportfototipp(Fotó)bolondok napja | FotoTipp.hu

(Fotó)bolondok napja | FotoTipp.hu

Az adott értékelés: nincs Átlag: 3.2 (5 értékelő)

Nos, eljött, és el is múlt az április elseje. A fotós témájú weboldalakon és blogokon tombolt a hülyeség. Néhány tréfa igen jól sikerül, mások kicsit erőltetettek voltak. A Fototippen idén nem készültünk bolondok napi tréfával (majd jövőre, de akkor nagyot fog szólni). Viszont álljon itt egy csokor a különböző próbálkozásokból.

A Photo Editorblog rövid hírben közli, hogy Annie Leibovitz, az egyik leghíresebb élő portréfotós 25 millió dolláros szerződést kötött a Flickr-el és képei mától elérhetők a weben, méghozzá Creative Commons licenszeléssel.

A Photography Bay egy vérszegény hírben számol be, hogy a Canon és a Nikon egyesül és egy új 40 megapixeles nyílt szabványon alapuló DSLR kidolgozását kezdik meg, az új cég neve Canikon

Mike barátunktól a The Online Photographeren csak egy fantáziátlan Canon 4D bejelentésre futotta, azért az 1000 dolláros induló akción, mint a Nikon és a Sony kihívásaira adott válasz, jót nevettem.

Végül pedig egy igényes és korrektül kidolgozott átverés, amit a cikk feléig még én is komolyan vettem. Kedvenc vakusblogom a Strobist részletes beszámolót közöl a Nikon és Canon vakuk rejtett szerviz üzemmódjáról, amelyet nehéz aktiválni, de ha sikerül akkor az eredeti kb 60 Ws teljesítmény helyett rövid időre akár 600 Ws sőt 900 Ws teljesítményt is sikerülhet kicsalogatnunk a vakukból. Az aktiváláshoz kapcsoljuk be a vakut, majd ha teljesen feltöltődött kapcsoljuk ki anélkül, hogy kisütnénk. A kikapcsolás után pontosan egy perccel kapcsoljuk be úgy hogy pontosan 5 másodpercig lenyomva tartjuk a bekapcsoló gombot (az időzítés nagyon fontos, és pontosnak kell lennie). Ha sikerül eltalálnunk az időzítést, akkor a kijelzőn a DIAG felirat látszik. Ezek után nincs más dolgunk mint annyiszor kikapcsolni és bekapcsolni a vakut ahányszor 60Ws -ot hozzá szeretnénk adni a teljesítményhez. Az írás arra is figyelmeztet, hogy 600Ws felett lehet hogy kiégetjük a vakut, így mindenki csak saját felelősségére próbálja ki.

A hozzászólásokat olvasva ezt az utóbbi tréfát nagyon sokat bevették, és bőszen nyomogatták a vakujuk gombjait stopperrel kezükben. Ahogy mondani szokták; LOL sőt ROTFL.

További friss hírek