1.8 C
Budapest
kedd, január 25, 2022
Kezdőlap!videóRitkán hallott történetek ritkán látott képekről - Kincses Károly tárlatvezetése

Ritkán hallott történetek ritkán látott képekről – Kincses Károly tárlatvezetése

Hol vannak a legjobb helyen a képek és miért fontosak a hozzájuk kapcsolódó asszociációs elemek? Párhuzamos-e a fénykép és az ember élete? Hogyan vívtak hősi harcot a 3. gyalogezred katonái a 3. gyalogezred katonáival? Melyik kép indította el Henri Cartier-Bresson-t a fotográfusi pályán? Hány kilométerre van Libéria a Tanganyika tótól? Veszít-e hitelességéből a tűzeset másnapján a fotó kedvéért újra oltópózba álló tűzoltókat ábrázoló kép, vagy éppen ettől igazi kordokumentum?

Két majdnem egyformán tehetséges, majdnem egyformán jó fényképész közül az egyiket miért kapja fel a szél és emeli a csillagokba, a másik képei pedig miért maradnak a debreceni raktárban? Többek között ezeken a kérdéseken gondolkozhattak Kincses Károllyal a megnyitó résztvevői a vidéki múzeumok fotókincseit nézve. Az igazi kincseket bemutató tárlat szeptember 30-ig várja a látogatókat a Mai Manó Házban.

2012.06.21

NoGun
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

További friss hírek