A XXIX. Magyar sajtófotó Kiállítás közönségdíjasai

0
63

A XXIX. Magyar Sajtófotó Kiállítás közönségszavazásának nyertese:

, (szabadúszó) Cseppvilág c. képe lett, amely elnyerte a Magyar Sajtófotó Pályázat 2010 Természet egyedi kategória 2. díját és az érvényes szavatok 11,5 százalékát kapta meg.

A második legtöbb szavazatot , a Népszabadság fotóriportere Hőség című fotója kapta, amely elnyerte a Magyar Sajtófotó-pályázat 2010 Természet egyedi kategória 3. díját.
A harmadik helyen , az Axel Springer fotóriportere Életstílus c. képe végzett, amely a face time show akrobatikus kosárlabda- bemutatóján készült 2010. október 16-án.

A XXIX. Magyar Sajtófotó Kiállítás, amely 2011. március 26. és május 8. között a Magyar Nemzeti Múzeumban volt látható, a budapesti helyszínt követően Debrecenben, a Kölcsey Művelődési Központban és Miskolcon a Miskolci Galériában összességében közel huszonötezer látogatót vonzott.

A közönségdíjas képre Budapesten és a kiállítás országos turnéja alatt folyamatosan lehetett szavazni, és a látogatók éltek a lehetőséggel. A kiállításon bemutatott több mint 300 kép (képriport) közül79 képre 1142 érvényes szavazat érkezett, amelyek között nagy volt a szóródás. A témák iránti érdeklődés széles skáláját igazolja, hogy az értékelt képek között egyaránt helyet kaptak a hír, a társadalomábrázolás, a művészet, a sport, a kategória képei.

A győztes kép alkotója 2012. március 23-án, a XXX. Magyar Sajtófotó Kiállítás ünnepélyes megnyitóján, a Magyar Nemzeti Múzeumban veszi át a Pannon Lapok Társaság Kiadói Kft. által felajánlott díjat. A második és harmadik helyen végzett alkotó elismerő oklevélben részesül.