17.5 C
Budapest
Monday, March 20, 2023
KezdőlaphírBecker Irén és Szabó Béla nemzetközi sikere

Becker Irén és Szabó Béla nemzetközi sikere

A két magyar fotográfus – egykor oktató és tanítványa, mára kollégák – szép sikert értek el Szerbiában: a legszebb naptárak pályázatának különdíját nyerték el a Tara Nemzeti Park naptárával.

A déli szomszédunknál 16. alkalommal került megrendezésre a Kalendar, legszebb naptárak pályázat. A pályázat kiírója, a Szerbiai Art Direktorok Klubja által felkért zsűri a TARA Nemzeti Park naptárát különdíjban részesítette, amely ebben az évben Szabó Béla és Becker Irén, valamint Uros Petrovics egy alkotásából készült. A kiállítást Újvidéken és Belgrádban mutatták be.

Az Öttevényen élő Szabó Béla és budapesti Becker Irén kapcsolata a véletlennek köszönhető a szerbiai nemzeti parkkal. Egy fotós kirándulás alkalmával jutottak el a TARA vidékére. Ekkor keresték fel a nemzeti park igazgatóságát, hogy információkat kapjanak a területről. Itt kerültek kapcsolatba Boriša Čolić-cal, akinek megtetszett a két magyar, akik közül az egyik remekül beszél szerbül, mivel Becker Irén Vajdaságban látta meg a napvilágot. Meghívta őket, hogy látogassanak vissza. A magyar fotográfusok azóta már háromszor töltöttek el hosszabb időt a TARA Nemzeti Parkban vendégként.

Az alkotók munkáiból a TARA Nemzeti Park az év második felében kiállítást tervez Szerbiában. A magyar fotográfusok idehaza is szeretnék bemutatni munkájukat és megmutatni a közönségnek a déli szomszéd természeti szépségeit az ott élő emberek mindennapjait.

Gratulálunk az alkotóknak!

Budapest
clear sky
17.5 ° C
17.8 °
17.1 °
44 %
4.6kmh
0 %
Mon
16 °
Tue
16 °
Wed
14 °
Thu
19 °
Fri
19 °

További friss hírek

Skip to toolbar