6 C
Budapest
Friday, March 29, 2024

Magyar fotósok a Sony World Photography Awards 2012 döntőjében

A World Photography Organisation (WPO) a napokban közzétette a 2012 Sony World Photography Awards döntőseinek listáját, amelyen több magyar pályázó is szerepel. A mindenki számára nyitott „Open” versenyben Plaszkó Noel a „Panoramic” kategóriában, a 20 év alattiak számára rendezett „Youth” versenyben Varga Benedek a „Culture” kategóriában esélyes díjra. A díjátadó gála 2012. április 26-án, a World Photo, London fotósfesztiválon kerül megrendezésre.

A World Photography Organisation (WPO) a napokban közzétette a 2012 Sony World Photography Awards döntőseinek listáját, amelyen a „Professional”, az „Open” és a „Youth” kategóriában is szerepel magyar pályázó. Közülük Plaszkó Noel és Varga Benedek esélyes díjra az 2012. április 26-án megrendezésre kerülő díjátadó ceremónián. A világ legnagyobb fotós eseményének kikiáltott Sony World Photography Awards célja 2012-ben is összegyűjteni és bemutatni a világ elismert fotósainak és az új generáció tehetséges művészeinek legjobb fényképeit.

A 2012-es versenyre 171 országból több mint 112.000 pályázat érkezett, felülmúlva a tavalyi nevezőszámot. A döntőbe jutott alkotások legfőbb jellemzője, hogy a mindennapi élet apró eseményeit és a szélsőséges élethelyzeteket is kifinomult kulturális és szociális érzékenységgel ábrázolják. Az olyan globális, felkavaró témák mellett, mint az európai gazdasági válság, a japán nukleáris katasztrófa vagy Kadhafi bukása, készültek képek olyan mikrovilágokról is, mint az izlandi birkapásztor közösségek, a dél-kínai rizstermesztők, a chilei aranybányászok vagy a lengyelországi zarándok közösségek.

A döntőbe jutott fotósok a továbbiakban számíthatnak a World Photography Organisation – meglehetősen értékes – szakmai támogatására, amely egy nagyszabású kiállítással kezdődik a londoni Somerset House-ban, 2012 áprilisában, a Sony World Photography Awards díjátadóját követően.

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,487RajongókTetszik
197KövetőKövetés
678FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles