4.7 C
Budapest
Thursday, April 25, 2024

A Bayer 2011 fotópályázat: átadták a díjakat, megnyílt a kiállítás – videófelvételről

Megnyitotta kapuit a Bayer-UNEP Klímavédelmi Fotópályázat és Kiállítás 2011 – ahol a fotótechnika mellett a koncepciót is értékelte a szakmai zsűri. Idén számos különlegességgel újult meg a pályázat, például – tudomásunk szerint az országban első ízben – 3 dimenziós és mobiltelefonos képekkel is lehetett nevezni, a nyertes képeket pedig egy iPad segítségével leplezték le.

A tárlat július 28-áig, hétköznaponként 8-19 óráig, 16-a kivételével szombatonként 10-17 óra közt ingyenesen látogatható a Magyar Újságírók Szövetségének Székházában (1064 Budapest, Vörösmarty u. 47/A).

***

“A természetfotók rólunk szólnak. Emberekről. Pedig rendszerint nem is vagyunk rajta a képen. Mégis a mi eszméink, vágyaink, szenvedélyeink mutatkoznak meg a fotográfiában. Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy mi, emberek leváltunk a természetről, hogy mi már feljebb léptünk. És szerencsés esetben ott motoszkál bennünk a felelősségtudat: ha már följebb kapaszkodtunk, valamit tennünk kellene érte. Szép gondolat. De még egy kicsit tovább kellene lépnünk, hogy megértsük: nem két külön világról beszélünk. Hiszen változatlanul része vagyunk a természetnek. Ha emberi tudásunkat, erőforrásainkat, leleményünket a természet érdekében mozgósítjuk, ezt magunkért tesszük. A természetfotók rólunk szólnak. Értünk szólnak”– fejtette ki véleményét a megnyitón Réz András esztéta, aki örömmel volt Gerhard Waltl (a Bayer Hungária ügyvezető igazgatója) és dr. Juhász Árpád (geológus, a zsűri elnöke) segítségére, mikor a kettő híján 1900 beérkezett fotóból leleplezték a 28 legjobbat. Idén először állítottak ki háromdimenziós és mobiltelefonos felvételeket is.

Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,492RajongókTetszik
197KövetőKövetés
692FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles