12.8 C
Budapest
Thursday, April 18, 2024

1500 új képpel bővült a Fortepan gyűjteménye

Két hónap után újra bővült a Fortepan! 1500 új kép látható a honlapon a Friss menüpont alatt, érdemes rápillantani, végignézni a sorozatokat, együtt búvárkodni a Fortepannal.

Az elmúlt hetekben nem csak a képek digitalizálása és válogatása folytatódott, de a szöveges tartalmak szerkesztése is új irányt vett. Gál László, Simon Gyula és Vári Tibor igazi (önkéntes) szerkesztői lettek a képekhez tartozó információknak.

A Friss képek között ezúttal Bakó Jenő, Barna Ádám, Benke Imréné, Bruckner János, Csaba Zoltán, Erky-Nagy Tibor, Hegedűs Judit, Jurányi Attila, KÁTS, Márton Gábor, Négyesi Pál, Pethő Tibor, Saly Noémi, Szalay Ákos, Szent-tamási Mihály, Szilágyi Csaba és Urbán Tamás képeivel, vagy gyűjteményével találkozhat. A fotók között olyan egyedülálló felvételek is láthatóak, mint a budapesti Tabán bontása előtti városképek, a hármashatárhegyi vitorlázó repülőtér életét dokumentáló kockák, az 1942-es Újvidékről tudósító felvételek, hajózás- és autótörténeti ritkaságok, rég eltűnt strandok, mozik és kávéházak képei. És megannyi portré, figura, alak, kalap, pillantás és mosoly, bajusz, szakáll és copf – a múltból…

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,488RajongókTetszik
197KövetőKövetés
679FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles