13.3 C
Budapest
Sunday, March 26, 2023
KezdőlaphírcikkNyílt levél az Együttlét fotópályázat kiírójához (Magyar Kormány, EU)

Nyílt levél az Együttlét fotópályázat kiírójához (Magyar Kormány, EU)

Kedves Payer Beáta, Külügyi Hivatal, Magyar Parlament!

Kedves Beáta, írhatom nyugodtan ezt a levelet az Együtt-Lét Fotópályázat díjazottjainak nevében és kérdeznénk, hol van a nyert díj?

Eltelt a március is, és bár gondolom nem egyszerű megérteni, de napi gondjaink – létfenntartási gondjaink – vannak és a gáz, villany cég sem vár.

Mivel ez lassan elég cikivé válik, arra gondoltam, ha szíveskedne megadni az illetékes, vagy Kövér László Házelnök úr email címét ill. tel.számát, hátha direktben megértik a gondom és tudnak cselekedni.

Fura nekem ez az egész mert egyrészről olyan, mintha koldulnék, másrészt meg nyeremény pénzt nem illik hajtani, ugyanakkor a másik oldalról meg etikus időben kifizetni.

Nem tudom más hogy csinálja, de pl. amikor Ausztráliában nyertem díjat, az 4 héten belül megérkezett, és nagyon sajnálták, mert egy elírás miatt kellett késniük – amúgy 10 nap lett volna. Vagy Amerikából 5 munkanapon belül elért hozzám a nyert objektív. Németországból szintén 3 munkanap volt az egyik díjam átutalási ideje.

Január elején, amikor az üres boritékot megkaptuk, azt tetszett mondani, január vége. Február közepén azt tetszett mondani, február vége. Március elején, hogy márc. 10.
A hosszú hétvége előtt (15.-e előtt), hogy majd a 20.-ai héten – a Parlament előtti megnyitó ünnepséget megelőzően (és másnap megerősítve), hogy március 31-ig. Március 31.-én, hogy április 4.-én biztos a számlán lesz. Ma április 5. van, és semmi hír.
Ugye, hogy így leírva Önnek is kényelmetlen? Higgye el, ha nem lennék ilyen pengeélen, kiszámolva – tennék a dologra, és elkönyvelném mint a „Hivatal” szokásos évtizedek óta tartó magyar stílusa.
De nem tehetem, mert másokról is gondoskodnom kell és én meg páran többiek is ebből élünk.

Az is tény, a többi nyertes is zavarban van és engem kérdeznek mi a helyzet – tartottam szóval Őket múlt hétig, de most már szinte a nevükben is beszélhetek. Egyik másikunkban az is felmerült, a nyeremény valahol valaki mást boldogít és nem fogjuk megkapni soha.
Furának tartjuk azt is, hogy csomó millió Ft-ot invesztálnak az applikációkba, a protokoll, a könyv nem lehetett olcsó – maguk az alkotók meg ott állnak hoppon. Nem fordítva kellett volna?

Félre ne tessék érteni, nem Önt akarom bántani, hiszen gondolom ez Önnek épp olyan kellemetlen, mint nekem. De talán egy beszélgetés a Házelnök úrral lendít a dolgon és megértik a gondot. A nyilvánossághoz – foglalkozásunkból eredően nagy kapcsolatokkal rendelkezvén – pedig nem szeretnénk most fordulni. Sem az egész pályázat brüsszeli partneréhez, mert egy nyílt levél vagy blog bejegyzés, riport igazából nem tesz jót senkinek, a Külügyi Hivatalnak sem.

Nos zárom soraimat abban bízva, hogy nem tetszik félreérteni, és sikerül a héten legkésőbb szerdáig ezt a szerencsétlen ügyet lerendezni mindnyájunkkal.

Üdvözlettel:

Dvornik Gábor

www.flickr.com/photos/cpt_hun
www.wix.com/Cpt_Hun/cpt02

Tel.: 0620-9198988

From: PAYER Beáta [mailto:beata.payer@parlament.hu]
Sent: Saturday, March 19, 2011 1:52 PM
To: gabor.dvornik@gmail.com
Subject: hívás

Kedves Gábor!
Többször próbáltam telefonon elérni – sajnos nem sikerült.
A kifizetésekhez szükséges minden adat tegnapra összejött mindenkitől.
Ennek következtében már csak a papírok aláíratása van hátra és még márciusban átutalásra kerülnek a díjak.
Remélem, találkozunk hétfőn.
A viszontlátásig is üdvözlettel:
Payer Beáta
Payer Beáta
Eu Elnökség parlamenti kulturális programok koordinátora
Külügyi Hivatal
+ 36 1 441 41 48

ps. Ez a levél pár napja íródott, és mivel semmi nem történt, így kénytelen vagyok a nyilvánosságot illető részt felülbírálni.
Most kaptam a hírt, állítólag Payer Bea azt üzente, befagyasztották az Együttlét pályázat számláját, és talán április 20.-a után tudnak fizetni…
Kedves Payer Bea és EU meg Magyar Parlament.
A hülyék a túloldalon laknak.

7 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Szerintem pedig igenis a
  Szerintem pedig igenis a brüsszeli partnernél kell jelezni a dolgot!Ha Q7-esekre futja, akkor erre is kell hogy legyen keret!Hogy számolnak el vele?Egyálltalán elszámolt vele valaki?Komolyan mondom,nem akarok politizálni, de híven tükrözi sajnos a mai magyar valóságot ez az egész ügy!
  Elvárják hogy tisztességes legyél, de fentről már sz@rnak a fejünkre…:S:S

 2. Update (avagy breaking
  Update (avagy breaking news:): Ma (2011.04.09.) felhívott Sárdi Péter, a Külügyi Hivatal vezetője. Elnézést kért és megígérte, szerdáig utalnak. Úgy legyen, kár, hogy ilyen mizéria kellett az egészhez. (Stop.hu, Vastagbőr stb. meg egyáltalán, ilyen nyílt levél).
  Én nem erről szeretnék elhíresülni…
  A díjazottak nevében is köszönöm szépen mindenkinek a támogatást!

 3. Én egyszer sem hívtam őket,
  Én egyszer sem hívtam őket, hogy hol a zsé. Csupán ebben a hónapban merészkedtem írni egy levelet, mire kaptam egy jajveszékelő választ, hogy elnézést meg ilyenek. Elkezdtek kérni tőlem olyan adatokat amiket azt sem tudom honnan kell beszerezni és amik egy külföldinek nem is kell legyenek. Már az első, januárban kapott szerződés is magyarországiakra volt szabva. Tehát én sem február közepi, maárcius végi de még április 20.-i igéretet nem kaptam. Kiváncsi vagyok, hogy gondolják a kifizetést.
  At biztos, hogy szemrebbenés nélkül hazudnak.

Budapest
clear sky
13.3 ° C
14.5 °
11.2 °
50 %
3.1kmh
0 %
Sun
13 °
Mon
12 °
Tue
7 °
Wed
10 °
Thu
13 °

További friss hírek