12.6 C
Budapest
Friday, April 19, 2024

Nasa szerint is a legjobb kép – Discovery Bakonybél felett

A NASA a nap felvételének magyar fotót (Ladányi Tamás készítette) választott az űrsikló égi útjának bemutatására, amely idillikus bakonyi környezetben ábrázolja az átvonulást. Az űrjármű szerda este végleg visszatért bolygónkra.

Tamás így ír a fotózásról:

A NASA által válaszott felvétel idején, március 7-én a Discovery már éppen levált az ISS-ről, és néhány másodperces előnnyel előtte haladt az űrben. A jelenség fotózására a tiszta légkörű bakonybéli Borostyán Kút tavacskáját választottam a Szent Gellért kápolna előterében. A végső fotót egy sorozatfelvétel segítségével készítettem, amelynek folyamán 54 db 4 másodperces expozíciós idejű képet illesztettem egymáshoz. Ezzel a technikával egy kalap alatt egy time-lapse videó is produkálható, amelyben szépen elkülönül a két űrjármű mozgása. A békés tó felszínén a lenyugvásra készülő Hold és Jupiter fénye tükröződik vissza.

Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,488RajongókTetszik
197KövetőKövetés
679FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles