8.9 C
Budapest
Tuesday, April 23, 2024

Fotósélet – 2011. február 14.

VIRÁGCSOKOR NŐNAPRA – 2011
A Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetségének virtuális fotókiállítása a www.mafosz.hu weblapon március 5-én nyílik meg, amelyen minden pályázótól látható lesz egy, esetleg több alkotás is. A kiállítás anyagából válogatott képeslap illusztrációkat

Feuerer Kristóf, Bartók Gyöngyvér, Bozsoki Adrienn, Dér Judit

Hudák János, Hatvani Ágnes, Czudor Léna, Mocsány Éva

Bíró László, Kovács Réka, Lénárth Veronika, Garajszki József

Panyik Mónika, Hajdú Mónika, Csidér Bálint , Várday Béla készítette.
A szabad felhasználású képeslapokat február 20-án, a MAFOSZ közgyűlésen adjuk át az alkotócsoportok képviselőinek.
*
*

A világ gyermekei nemzetközi fotópályázat eredménye
A Szingapúri Fotóművészeti Szövetség és a FIAP által meghirdetett nemzetközi fotópályázatra 40 országból érkeztek nemzeti kollekciók. A magyar alkotók összesített pontszáma a 26. helyet jelölte ki az országok sorrendjében. A kiállításra 10 ponttal lehetett bejutni. Ezt Boczkó Tamás és Farkas Tibor érte el egy-egy alkotásával. A magyar kollekció nevezési lapja, rajta a pontszámokkal és a díjazottak listája megtekinthető a www.mafosz.hu weblapon.
*
*

Európai hagyományok: Spanyolország – Magyarország című fotópályázat eredménye
A pályázatra 827 fotó érkezett, 95 szerzőtől. 223 fotó Spanyolországról, 604 kép a magyar népi kulturális örökségről szólt. Kiállítva 72 kép lesz 48 szerzőtől. A tárlaton 33 fotó spanyolországi, 38 kép magyarországi témákat mutat be. A fődíjat Horváth Botond nyerte el. Díjazott még Dénes János, Gyurom János, Mann Judit, Mikó István és Simák Gergő. Az oklevelek, díjak átadására majd csak a budapesti megnyitón kerül sor, melynek időpontját később hozzuk nyilvánosságra. Az első kiállítás Barcelonában nyílik ez év márciusában. A teljes értékelési lista megtekinthető a www.mafosz.hu weblapon.
*
*

Meghívók versenye
Az elmúlt évben 212 meghívót küldtek a tagszervezetek és együttműködő partnerek a különböző fotókulturális rendezvényekre. Ezeket mindig elhelyezzük a meghívók galériájában, részben az aktuális információs tartalom miatt, részben azért, hogy év végén ismét áttekinthetők legyenek. A 2010-es meghívókat Dolezsán Ágnes (Zichy Fotókör), Marton Ferenc (Szentesi Fotókör) és Petrovai Jánosné (Kőbányai Fotóklub) értékelte 1-10 pontig. A legtöbb pontot (27) Az Ágens Fotógaléria FIAP védnökséggel megrendezett Nemzetközi Fotókiállításának meghívója kapta. Az erről szóló oklevelet a MAFOSZ közgyűlésén adjuk át a dr. Patrus Sándor nak. A pontok táblázata és a meghívók megtekinthetők a www.mafosz.hu weblapon.
*
*

Egy százalék az adóból
Ismét eljött az adóbevallások ideje, amikor lehetőség kínálkozik minden adózó számára, hogy rendelkezzen személyi jövedelemadójának egy százalékos – társadalmi célú – felhasználásáról. Az elmúlt években is sokan támogatták a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetségének munkáját ezzel az egy százalékkal, amelyet ezúton is köszönünk. Az idén is arra kérünk mindenkit, aki még nem kötelezte el magát egy másik társadalmi szervezet vagy cél mellett, hogy támogassák a MAFOSZ tevékenységét felajánlásukkal. A MAFOSZ adószáma, amelyet fel kell tüntetni a rendelkező nyilatkozaton:19573975-1-41. Erre akkor is lehetőségük van, ha a munkahelyük állítja ki az adóbevallást.
Külön köszönjük, ha ajánl bennünket adózó családtagjainak, barátainak, ismerőseinek is, akik szeretnek fényképezni vagy érdeklődnek a fotókultúra iránt.
*
*

Kitüntetések
A MAFOSZ soros közgyűlésén, 2011. február 20-án adjuk át a következő diplomákat és kitüntetéseket:
A MAFOSZ-DIPLOMÁS FOTÓMŰVÉSZE E-MAFOSZ cím feltételeinek a megfelelt alkotók:

Ambrits Tamás: Soproni Fotóművészeti Kőr, Sopron

Garai Gézáné: Alba Regia Fotóklub, Székesfehérvár

Hipságh Gyöngyi:Soproni Fotóklub, Sopron

Dr. Nerhaft Antalné: Pártoló tag, Budapest

Németh Gyula: Győri Fotóklub Egyesület, Győr
A MAFOSZ-DIPLOMÁS FOTÓMŰVÉSZE E-MAFOSZ/g cím feltételeinek a megfelelt alkotó:

Juhász László (Magyar Fotóművészek Világszövetsége, Budapest)
A MAFOSZ Elnökségéhez felterjesztett kitüntetések az Elnökség jóváhagyásával:
HonE-MAFOSZ: Homoga József: Nógrád Megyei Fotóklub Egyesület, Salgótarján
HonES-MAFOSZ: Dömötör László: Székesfehérvári Fotóklub, Székesfehérvár
HonES-MAFOSZ: dr. Perényi István:Székesfehérvári Fotóklub, Székesfehérvár
HonES-MAFOSZ: Gerebics Lajos,Székesfehérvári Fotóklub, Székesfehérvár
A kitüntetetteket ezúton is meghívjuk a szövetség közgyűlésére.
*
*

Barátság Hídja – képek vissza
A Somogyi Fotóklub kéri azokat a fotós kollégákat,akik részt vettek a Barátság Hídján és még nem kapták vissza a pályázati képeket , a MAFOSZ közgyűlés napján, azaz 2011. február 20-án, a közgyűlés előtt,vagy után átvehetik személyesen,illetve megbízottjuk útján klub képviselőjétől.
*
*

Fotókiállítások, események, meghívók

Horváth Endre AFIAP fotóművész A nő örök rejtély című fotókiállítását 2011. február 16-án 17 órakor Fekete Tamás, a Szentgotthárdi Fotóklub vezetője nyitja meg Körmenden, a Városi Kiállítóteremben (Batthyány kastély). A tárlat március 11-ig látogatható.
*

Fenyvesi Anna “A biciklik csodálatos életéből” c. fotókiállításának megnyitója a szegedi Grand Caféban (Deák Ferenc u. 18) 2011. február 17 (csütörtök) 19 órakor. Minden érdeklődőt szeretettel látunk!
*
A Helios Fotóklub (Komárno) kiállítását Homoga József aranydiplomás fotóművész nyitotta meg a Salgótarjáni Fotógalériában 2011. február 10-én. A tárlat március 10-ig látogatható.
*

Szendi Lajos (Maklár) Múló pillanataim című fotókiállítását Tőzsérné Géczi Andrea nyitja meg 2011. március 1. 17.30-kor, Mezőkövesd Városi Galériájában (Szent László tér 23.). A kiállítás április 14-ig látogatható.
*
A budapesti Deák Diák Galériában a február 14-re tervezett újabb kiállítás megnyitó technikai okok miatt elmarad. Továbbra is R. Kóródi Zsuzsa képei láthatók a galériában.
*

Teppert Ferenc (Siklósi Fotókör) Busó kavalkád című fotókiállítása 2011. február 17-én 17 órakor nyílik a Villányi Helytörténeti Múzeumban. Megnyitja Köveskuti Péter a Mohácsi Schneider Lajos Művészeti Iskola igazgató-helyettese. Közreműködik, a Šokadija tamburazenekar. A tárlat megtekinthető 2011. március 17-ig.
*
A JÁSZKUN FOTÓKLUB és a VOKE CSOMÓPONTI MŰVELŐDÉSI KÖZPONT tisztelettel meghívja Önt és barátait 2011. február 15-én, kedden 16 órára a Jászkun Fotóklub megalakulásának 30 éves jubileuma alkalmából rendezett A múló idő emlékei című fotókiállításának megnyitójára, a VOKE Csomóponti Művelődési Központ (Szolnok, Jubileum tér 1/a.) I. emeleti Baross Gábor termébe. A kiállítást megnyitja: HÍDVÉGI PÉTER aranydiplomás fotóművész, a Jászkun Fotóklub vezetője. A kiállítás megtekinthető: 2011. március 8-ig, hétfőtől péntekig az intézmény nyitvatartási ideje alatt.
*

Ambrits Tamás E-MAFOSZ (Soproni Fotóművészeti Kör) Álomfirkák című fotókiállítása 2011.02.11-től 25-ig tekinthető meg a szombathelyi MMIK Élőtér Galériában. http://galeria.ambrits.hu
*
Megnyílt a Gömöri Fotóklub Világunk című, II. Nemzetközi Fotókiállítása Nagymegyeren, a Gimnáziumban. Köszöntőt mondott Benedek László, a klub elnöke. A tárlat február 17-ig tekinthető meg. A megnyitóról készült képek megtekinthetők a www.mafosz.hu weblapon.
*
*

Magyar sikerek külföldön

Kerekes István EFIAP/s (Mosonmagyaróvár) Az Indiában megrendezett 43rd Howrah Colour Salon 2011 -en négy képe kerül kiállításra, melyből a “Vágta” című alkotás Certificate de Merit -ben részesült.
*
*

Gyorslista az Utazás a világ körül 2011 című fotópályázat eredményéről
Az Utazás a világ körül 2011 című fotópályázatra 3.949 fotó érkezett 435 pályázótól. Az értékelésben és díjazásban szakértőként közreműködött: Dolezsán Ágnes, Szabó Márta és Győri Lajos.
A zsűri döntése alapján bejutott 399 alkotó 546 fotója. Az összes beküldött kép listája a kapott pontszámok csökkenő sorrendjében megtekinthető a www.mafosz.hu weblapon. A kiállításra a 21
pontot és az e feletti pontszámot kapott képek jutottak be.
A kiállítások időpontját, beosztását csak később hozzuk nyilvánosságra. Az első tárlat megnyitásának várható ideje 2011. április eleje.
A fotóalbumban minden kiállításra bejutott szerző szerepel legalább egy fotóval. A könyv kiadásának fontos előfeltétele, hogy a nevezési díjakat mindenki elrendezze és az előrendelt könyvek árát mielőbb átutalja. Aki még nem kapott ehhez befizetési csekket MIELŐBB igényeljen innen: gyoril@mmikl.hu
Csak annyi könyvet tudunk rendelni, amennyinek a fedezetét előre látjuk. A könyv az első kiállítás idejére jelenik meg. Külön értesítést küldünk a pontos időpontról és helyszínről, ahol a könyv átvehető. Az album postai
elküldést kb. 30 nap alatt teljesítjük, a lista hosszúságától függően.
A díjazottak listáját a fájlnév lista alapján állítottuk össze, ezért sok helyesírási hibát tartalmaz.

Díjazott:
MESZAROS_CSABA_Talpalavalo_10.jpg díjazott
dobrovits_adam_vagy_villamosa_4.jpg díjazott
Mann_Judit_Quadriga_5.jpg díjazott
Hatvani agnes Halszemkozt 1.jpg díjazott
HORVaTH_ESZTER_SUHANaS_5.jpg díjazott
Sarmasagi_Andrea_Step_4 .jpg díjazott

Különdíjat nyert:
CSICSERINe_PAPP_MaRIA_Fiu_6.jpg különdíj
Dobray_Maria_Csuszok haza!_ (10).JPG különdíj
dofka_zsuzsanna_nyari eso_2.jpg.jpg különdíj
Horvath Botond – Hopp! – 10..jpg különdíj
Juhos_Nandor_Szaploncai asszonyok relaxalnak.jpg különdíj
Kemendy Jozsef Az elso…7 jpg.jpg különdíj
Koczo_Ferenc_A kajakos_4.jpg különdíj
kovacs zoltan A kis heves 01.jpg különdíj
KRISTOF_ISTVAN_Kihajtas_10sorszam.jpg különdíj
MARTON_aGOTA_Menekules_6.jpg különdíj
olbey_zoltan_ejszakai rohanas_02.jpg különdíj
Padar_Piroska_Reggel a Balatonnal_7.jpg.jpg különdíj
PERENYI_JANOS_maszajno_6.jpg különdíj
Schild_Tamas_Wadi_Rum eszencia_02.jpg különdíj
Soti_Laszlo_etelfutar_4.jpg különdíj
Stefanik Jozsef Szajko furdo 5.jpg különdíj
Szabo_Aladar_Maras soleparlo_7.JPG különdíj
SZITA_LASZLO_OCEaNPART.jpg különdíj
Takacs_Laszlo_Bromo vulkan II._03.JPG különdíj
Toth_Zsuzsanna_16 ev_magany_2.jpg különdíj
Baloghne_dr_Kovacs_Matild_Tanc_3.jpg különdíj
BEDI_GYULA_Levegoben_5.jpg különdíj
Berendi_Jozsef_MelyHit_06.jpg különdíj
Erdelyi_Gabor_Harcos_4.jpg különdíj
HORVaTH_IMRE_Latvanyossagokfelett_5.jpg különdíj
Koppany Gyorgy_Ebedido_03.jpg különdíj
Kovats_Mariann_Sarkany Lehelet_8.JPEG.jpg különdíj
meszaros_annarozsa_Balett-kontraszt_10.jpg különdíj
Nagy_Sugar_Torztukor_4.jpg különdíj
SZILVAS_ZOLTAN_REPTEBEN_05.jpg különdíj
TERJeK JUDIT Melyseg 8.jpg különdíj
BoTA_LUCA_Extazis_07.jpg különdíj
CZINE.ZOLTaN_Halaszok_8.JPG.JPG különdíj
FEKETE_JUDIT.RITA_Esotukor_6.jpg különdíj
Feuererne D._Maria_tukorkep_ (3).JPG különdíj
KaPOSZTaS_ZSOLT_Profil_3.jpg különdíj
LOVADI_LAJOS_Nyomok_3.jpg különdíj
SIMaK_GERGo_isztambulmecsetei_10.JPG különdíj
Soti_Laszlo_Szerelem_3.jpg különdíj
ToTH_PIUSZ_ISTVaN_Csucstalalkozo_01.jpg különdíj
Az összes beküldött kép listája a kapott pontszámok csökkenő sorrendjében megtekinthető a www.mafosz.hu weblapon február 15-től. A kiállításra a 21 pontot és az e feletti pontszámot kapott képek jutottak be. Az albumban minden kiállításra bejutott szerző szerepel legalább egy fotóval.
**********

Fotósélet – 2011. február 14.
A Magyar Művelődés i Intézet és Képzőművészeti Lektorátus és a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetség ének elektronikus hírlevele
Felelős szerkesztő és kiadó: Győri Lajos Webszerkesztő: Szabó Márta
Szerkesztőség: gyoril@mmikl.hu : Telefonszám: (1) 225-6029; (1), 225-6033;Telefax: (1), 225-6030
Postacím: MAFOSZ , 1011 Bp., Corvin tér 8. Archív számok megtalálhatók a www.mafosz.hu weboldalon.

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,488RajongókTetszik
197KövetőKövetés
688FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles