6.7 C
Budapest
Thursday, April 18, 2024

Máté Bence elhozta a BBC fődíját!

A történelem során először van magyar fődíjasa a természetfotózás “oszkárjának” a Wildlife Photographer of the Year pályázatának! A Londonban tartott szerda esti díjátadón az is kiderült, hogy Máté Bence nyerte meg a világ-pályázat fődíját a mellékelt képpel. Gratulálunk!

Máté Bence: Árnyjáték

Amikor 2009-ben először hangyákat fényképeztem,reggeltől estig aktívak voltak. Később szerettem volna folytatni a fotózást, de sajnálattal tapasztaltam, hogy az ismert hangyafészkek közelében egyetlen dolgozó sem mozog…. Feltűnt azonban, hogy a járataik tiszták, annak ellenére, hogy a fák folyamatosan hullatják leveleiket. Nem maradt más ötletem, mint éjszaka felkeresni őket. Nagy meglepetésemre a hangyák aktívabbak voltak, mint bármikor azelőtt: tömött sorokban szállították a leveleket. Végigkövettem a nyomvonalukat, végül minden út egy fa törzsénél folytatódott, felfelé a koronába. A hangyákat vakufénnyel, háromméteres távolságból világítottam meg, hogy sziluettjük kellően kontrasztos maradjon.
Gépváz: Nikon D700
Objektív: Nikon 2,8/105 mm
Expozíciós adatok: ISO 640; zársebesség 1/200 s;
rekesz f/10
Egyéb eszközök: SB800 vaku

Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,488RajongókTetszik
197KövetőKövetés
679FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles