10.8 C
Budapest
Friday, March 29, 2024

Magyar fotós a londoni természetfotó-pályázat egyik kategóriájának idei győztese

Magyar fotós a londoni Természettudományi Múzeum által meghirdetett éves természetfotó-pályázat egyik kategóriájának idei győztese.

Mészáros András Frissítő esőcsepp című képét a „Viselkedéstípus – egyéb állatok” nevű fő témacsoportban ítélték a legjobbnak. Ebben a kategóriában az emlősökön és madarakon kívüli állatfajtákról eredeti környezetükben készített fotókat rangsorolja a világ legnagyobb természettörténeti múzeumának szakmai zsűrije.

Mészáros András makrofotó-eljárással készült, vagyis közelről, erős nagyítással lekapott nyertes képén egy vöröshangya látható, amint egy virágsziromra hullott esőcseppből iszik. A kép egésze a szirom lilás-rózsaszínes árnyalatában játszik.

A Natural History Museum és a BBC Wildlife magazin által közösen kiírt, a Veolia Environnement környezetvédelmi szolgáltató cég által támogatott idei fotópályázatra rekordszámú, több mint 43 ezer pályamű érkezett 94 országból. A kiválogatott legjobb képekből pénteken nyílik kiállítás a londoni múzeumban.

Forrás: (MTI)

További hazai nyertesek:

Selmeczi Dániel (naturArt)
Szabó Dániel, Gyõr (ifjúsági kategória)

Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,487RajongókTetszik
197KövetőKövetés
679FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles