6.5 C
Budapest
Friday, April 19, 2024

Zoom Magazin 2005

Képes előzetes a tartalomból

Portfólió

Dezső Tamás szinte az ismeretlenségből tűnt fel a magyar fotográfia egén. Alig három évi napilapozás után lett szabadúszó, és a Magyar Sajtófotó pályázaton szinte minden díjat megnyert, amit lehetett. Önmagában már ez is hír értékű.

Galéria

Egyénisége izgalmas, mint a képébe kúszó kígyó, az expozíciót váró sámfa, a táguló határokból álló, végtelen síkokon lépegető tükör-világ, amelyben beavatottnak lenni, természertesen mozogni különleges és nagyszerű dolog. Lépjünk be Farkas Antal “Jama” világába, és csodáljuk…

Terepszemle

A ZOOM szerkesztősége ismét nyakába vette a fényképezőgépet és az országot. Ezúttal a legszebb, makrofotózáshoz legalkalmasabb helyek közül jártunk körbe néhányat, rengeteg különleges fotós eszköz és egy Alfa Romeo Crosswagon Q4 társaságában.

Uta-Zoom

Két budapesti jó barát úgy döntött, csak a saját szemüknek hisznek. Gilicze Bálintnak és Dutkó Andrásnak csodákat regéltek ismerőseik Patagóniáról, ezért hát felkerekedtek, s nem egész két hónap alatt tizenhatezer kilométert autóztak Dél-Amerika vadregényes tájain.

Reklámfotó

Andrej Barov, ukrán származású müncheni művész felismeri a társadalom hétköznapi fogyasztási cikkeiben az alkotás nyersanyagát. Munkaeszköze ecset és fényképezőgép helyett természetesen – a számítógép. A sorozatot a 2004-es Photokina Kodak standján mutatták be.

Mérlegen

Két japán vállalatóriás két kiváló termékét tettük mérlegre. Mindkét gép tartogat valami különlegességet (12 millió méhsejt alakú pixel, illetve gépbe épített stabilizátor), így a FujiFilm S3 Pro és a Minolta Dynax 7D versenyében igen nehéz volt dönteni, a két induló fej fej mellett ért a célba a vásárlók megelégedéséért folytatott hajszában.

Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,488RajongókTetszik
197KövetőKövetés
679FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles