Radisics Milán: Canon EOS Safari – (3.) harmadik nap

0
68

Már ötkor szeltük a szavannát, mert a mai célpont a szomszéd Lewa Természetvédelmi terület volt, amely az orrszarvút választotta védjegyként. És tényleg, ahogy átléptük a szöges dróttal védett kaput, a távolban két rinót láttunk legelni. Vártunk, hogy közelebb jöjjenek, de láthatóan jobban érezték magukat a legelő túloldali peremén, így a 600 mm-es kályhacsövet hívtuk segítségül. Ezt követően egy kis víztározóhoz értünk, ahol szerencsénk volt fotózni egyiptomi ludakat (ismét) násztánc közben, halászó íbiszt, rózsaszín kanalas gémeket, és természetesen a közelben legelésző zsiráfokat. Később, nagy eufória közepette – némi szerencsének köszönhetően – következett a fürdőző elefántcsorda fotózása.

Délben a park központi épületében Gary Knight tartott egy hasznos műszaki előadást, majd a Canon Europe fényképezőgép divíziójának igazgatója ismertette velünk az EOS rendszer legújabb műszaki fejlesztéseit.

16 órakor újból ki a szavannába, ahol sikerült meglesni a pihenő gepárdokat, majd naplemente után visszatértünk a 2200 méteren fekvő Boranai ranchra.

Este Gary Knight, a VII (seven) képügynökség tulajdonosa, a Times Magazin fotósa, a Wold Press Photo pályázat zsűrijének többszörös elnöke tartott vetítést. Koszovó, Irak, Zimbabwe – csak, hogy pár témát soroljak, amelyekről véres, de lenyűgöző fekete-fehér képeket láttunk. Mivel közeledett a helyben szervezett fotópályázat leadási határideje, a vetítés után mindenki izgatottan válogatta a képeit. A fotók leadása után én a kihagyhatatlan „csillagászkodás” mellet döntöttem, ezúttal az EOS 40D-t és a 10–22 mm-es optikát választottam. Ezúttal sem csalódtam.