5 C
Budapest
Tuesday, January 31, 2023
KezdőlaphírParádés magyar eredmények a természetfotózás Oscarján

Parádés magyar eredmények a természetfotózás Oscarján

A Shell Wildlife Photographer of the Year a világ legnagyobb és legismertebb természetfotós pályázata, amit a természetfotózás Oscar-díjának is szokás nevezni. Az idei pályázatra 78 ország 32 ezer pályaművet nevezett, ebből azonban csak 105 kerül kiállításra.

105-ből 10 magyar

Máté Bence hat képből álló portfólióval megnyerte az Eric Hosking-díjat, Karai Csaba a Repülőgép a Hold előtt című képével első díjat nyert a “One world”-kategóriában, és Haarberg Orsolya, Násfay Béla és Somogyi Márk, a Hullám-rajz, a Makrélaroham és a Zavargás című képekkel szintén kiváló értékelést kaptak, tudatta az Indexszel Radisics Milán, a Natur Art – Magyar Természetfotósok Szövetségének elnöke, aki idén részt vett a pályázat zsűrijében is.

A díjátadót a londoni Természettudományi Múzeumban tartották, és a 105 kiállított kép közé végül tíz magyar alkotás került, ami óriási sikernek számít.

A kiállítás október 26-tól 2008. április 27-ig tekinthető meg Londonban, de Magyarországra, a Természettudományi Múzeumba is ellátogat majd 2008 augusztusában.

Násfay Béla tollából …

A több mint 32000 képbõl 105 kép került a díjazottak közé, a falra (transzparens diaként) és a BBC albumba. 21 ország szerzõi osztoztak a képeken, az élmezõny így fest: 30 kép Nagy-Britannia, 17 kép USA, 10 kép Magyarország (ebbõl Bencéé 6), 6 kép Spanyolország, 5-5 kép Ausztrália, Dél-Afrika és Kanada, 4-4 kép Franciaország és Németország, 3-3 kép Olaszország és Svédország.

Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>
Budapest
scattered clouds
5 ° C
5.3 °
4.9 °
68 %
9.8kmh
40 %
Tue
5 °
Wed
6 °
Thu
4 °
Fri
6 °
Sat
6 °

További friss hírek