8.7 C
Budapest
Friday, April 26, 2024

Zoom Magazin 10., 2006. december

Megjelent a ZOOM Magazin tizedik száma! Zoomoljon a legjobb újságárusokra! Kivonat az újság tartalmából

Hungarikumok

Jellegzetes, különleges, páratlan, eredeti – és magyar.


Hungarikumok

Szatmári szilva-, szabolcsi alma-, kecskeméti “fütyülős” barack- és békési szilvapálinka. Kalocsai és szegedi fűszerpaprika. Makói vöröshagyma. Szegedi és budapesti téliszalámi. Csabai és gyulai kolbász. Tokaji bor. Elismert hungarikumok. És akkor még nem szóltunk a halasi csipkéről, az egri bikavérről, a Zsolnay és a herendi porcelánról, a Zwack Unicumról…


Aggtelektől az Őrségig

Magyarország első nemzeti parkját, a hortobágyit 1973-ban alapították, ám az azóta eltelt három évtized alatt kicsiny hazánkban újabb kilenc ilyen, szigorúan védett területt jött létre. Nemzeti parkjainkon Kalotás Zsolt természetfotós kalauzol végig minket.


Panoráma-körképek Magyarországról

Különös körutazások országunk legkedveltebb, legismertebb turista célpontjai között, a szó szoros értelmében: körbe-körbe.


Nagy elmék – akik Magyarország hírnevét öregbítették

Az alkotó tudás is hungarikum. Összeállítottuk azoknak a ma már nem élő magyar tudósoknak, feltalálóknak, felfedezőknek a panteonját, akik – szerintünk – a legtöbbet adták a nagyvilágnak, s munkásságuk révén a legmesszebbre vitték Magyarország hírét.


Mit ér a fotográfus, ha magyar?

Valószínűleg mindenki, aki egy kicsit is érdeklődik a fényképezés iránt, tudja hogy Robert Capa magyar volt. Mint André Kertész. És Moholy-Nagy László…
A magyar nép számos kiválósággal büszkélkedhet, most bemutatjuk a szakma legjobbjai között számon tartott magyar fotósokat.


Neve is van: Budapest

Európa ékszerdoboza. A Duna gyöngye. Gyönyörű, ismeretlen-ismerős fővárosunk Milorad Krstic képzőművész optikáján keresztül.


Az élet cseppjei

Béres József a hungarikumokról, a borról és a siker titkáról
A béres csepp több mint egyszerű termék: jelkép. Nem csak hatásos szer, hanem példa.

Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,493RajongókTetszik
197KövetőKövetés
694FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles