18.8 C
Budapest
Friday, March 29, 2024

Rekord számú fotókiállítás-látogató az Ernst Múzeumban

Már tízezren látták a (M)érték – Világhírű magyar fotográfusok kiállítást

Sajtóközlemény
2006. december 28.

Budapest. – Alig több mint egy hónap alatt a hazai fotókiállítások történetében kiemelkedő mennyiségű érdeklődőt vonzott eddig a (M)érték – Világhírű magyar fotográfusok című tárlat. A kiállítás szervezője, az idén 50 éves fennállását ünneplő Magyar Fotóművészek Szövetsége és a tárlat főtámogatója, a MOL Nyrt. ajándékokkal köszöntötte a tízezredik látogatót. A kiállítás még 2007. január 17-ig tekinthető meg a budapesti Ernst Múzeumban.

A Magyar Fotóművészek Szövetsége által szervezett Fotóhónap 2006kiemelt eseményeként megnyílt (M)érték – Világhírű magyar fotográfusok című tárlat mintegy 250 képből álló válogatás, amely eddig soha nem látott módon tekinti át BRASSAÓ, Robert CAPA, André KERTÉSZ, MOHOLY-NAGY László és Martin MUNKACSI munkásságát. A különleges összeállításban az öt magyar származású világhírű mester nemzetközileg is jól ismert munkái és eddig még be nem mutatott alkotások egyaránt szerepelnek.

A különleges tárlat a fotóművészeti kiállítások között kimagasló mértékű látogatói érdeklődést vonz, hiszen alig több mint egy hónap elteltével már a tízezredik látogatót köszönthette Szamódy Zsolt, a Magyar Fotóművészek Szövetségének elnöke és az Ernst Múzeum valamint a MOL Nyrt. képviselője. A szerencsés látogató értékes fotóművészeti albumokat vehetett át.

“Az eddigi érdeklődés és a reményeink szerint a bezárásig még jelentősen tovább növekvő látogatottság a kiállítást a hazai fotográfia ünnepévé teszi, méltó módon koronázza meg a Magyar Fotóművészek Szövetségének elmúlt 50 évét és a jubileumi Fotóhónap 2006 eseményeit. A tárlat megszervezésével egyik fő célunk a magyar fotóművészet hazai ismertségének, népszerűségének és megbecsülésének erősítése volt, amely cél elérése tekintetében jó úton haladunk.” – nyilatkozta Szamódy Zsolt a kiállítás tízezredik látogatójának köszöntésekor.

A Fotóművészek Szövetsége által a Magyar Fotográfiai Múzeum, az ERNST Múzeum és az EDGE Communications közreműködésével létrehozott (M)érték – Világhírű magyar fotográfusok című kiállítás 2007. január 17-ig tekinthető meg hétfő kivételével mindennap 11.00 és 19 óra között az ERNST Múzeumban (Budapest VI., Nagymező u. 8.).

Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,488RajongókTetszik
197KövetőKövetés
679FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles