16.6 C
Budapest
Tuesday, May 30, 2023

Az új Sony Cyber-shot WX5 és TX9 digitális fényképzőgépek

Az új Cyber-shot™ digitális fényképzőgépek Exmor R™ CMOS szenzora gyönyörű, alacsony zajtartalmú képekért

Karcsú, stílusos WX5 és TX9 Superior Auto móddal, 1080i Full HD videofelvétellel és 3D Sweep Panorama funkcióval 12,2 megapixeles Exmor R™ CMOS szenzor és az új Superior Auto mód a csodás képekért DSLR-szintű, alacsony zajtartalmú teljesítménnyel1080i Full HD videofelvétel illetve HD tévén való lejátszás A világ első kompakt fényképezőgépe 3D Sweep Panorama funkcióval Sweep Multi Angel 3D-hatású felvétel Kis mélységélességű portré , mintha profi lenne • Fedezze fel a szórakozás új dimenzióját az idei nyár színes Cyber-shot™ digitális fényképezőgépei segítségével. Szemet gyönyörködtetően karcsú, könnyű és felhasználóbarát: ez a Cyber-shot™ WX5 illetve TX9, amely jópár újdonsággal jelentkezik a képminőség területén a hagyományos kompakt képekkel összehasonlítva. Képes a részletgazdag Full HD (1920 x 1080, 50i) AVCHD videoklippek rögzítésére, sőt, az első Cyber-shot™ amely a lenyűgöző 3D képek felvételére és lejátszására is képes a kompatibilis, 3D televízión.

Superior Auto mód: csodás, alacsony zajtartalmú képek A WX5 és a TX9 az első Cyber-shot™ fényképezőgép, amely különösen alacsony zajtartalmú képeket nyújt olyan minőségben, amit egy digitális tükörreflexes géptől várnánk. A 12,2 megapixeles Exmor R™ CMOS szenzor teszi lehetővé, hogy a Superior Auto módban akár 6 kép/mp sebességgel sorozatfelvételt lehessen felvenni. A fényképezőgép automatikusan kezeli az expozíciós beállításait az adott körülményekhez optimalizáltan. A Cyber-shot™ ezután az egyes képek információi alapján különleges, alacsony zajtartalmú, széles dinamikus tartománnyal rendelkező képet készít, olyat, amit eddig csak a DSLR tulajdonosok élvezhettek. A különösen finom megoldásként jelentkező defókuszált háttér funkcióval lehet profi komponálású portrékat készíteni, amit korábban a DSLR fényképezőgép és a széles blendéjű objektívvel lehetne. A Cyber-shot™ egy szempillantás alatt két képet készít az exponálógomb megnyomásával. Az előtér és háttér pozícióit a gép automatikusan rögzíti, majd egyetlen képben egyesítve a felvételt tűéles fókusszal és gyönyörűen elmosott háttérrel. A Soft Skin módban az apróbb ráncokat és bőrhibákat automatikusan korrigálja a gép és a végeredmény mindenkinek tetszeni fog.

A legelső 3D-hatás több szemszögből a Cyber-shot™ fényképezőgépektől Elsőként áll rendelkezésre az a lehetőség, hogy a 3D Sweep Panorama funkcióval úgy lehet csodás 3D képeket készíteni, hogy az már nem igényel nagyméretű, kettős objektívvel rendelkező készüléket. Csak az exponálógombot kell megnyomni: a Cyber-shot™ WX5 és TX9 fejlett Exmor R™ CMOS szenzora fotósorozatot készít a fényképezőgép mozgatásával párhuzamosan. Az akár 100 képből is álló vizuális infrmációból a fényképező térhatású képpárt készít. A valóban lenyűgöző eredmény azonnla megjeleníthető, ha a fényképezőgépet HDMI kábellel a kompatibilis 3D tévén jeleníti meg. A Cyber-shot™ további 3D képi lehetőségekkel rendelkezik. Az idei év újdonsága, hogy a Sweep Multi Angle funkció 15 képből álló sorozatából 3D stílusú kép készíthető olyan tárgyakról, amelyek körbejárhatók és különböző szemszögből is lehet róluk felvételt készíteni. A felvételek elkészítéséhez a fényképezőgépet: körbe kell forgatni a téma körül, ekkor a belső szenzorok érzékelik a mozgást, és ennek megfelelően a kép lejátszható. Ezt a sorozat felvételt vissza lehet nézni a Cyber-shot™ LCD-jén, mégpedig úgy , hogy a fényképező mozgatásával a külömböző látószögből készűlt képek jelennek meg a kijelzőn. A Multi-angle képek természetesen megtekinthetők hagyományos 2D televízión is. Csak össze kell kötnia a Cyber-shot™ -ot a televizióval és a lejátszás módra kapcsolva megjeleníti a sorozat részeit úgy ahogyan végigpásztázta a témát. A fényképezőgépbe épített mozgásérzékelő segítségével lehetőség van arra , hogy a gép mozgatásával görgesse a sorozat elemeit . A lélegzetelállító panorámaképek a Cyber-shot™ TX9 segítségével is rendelkezésre állnak, sznorkerezés vagy búvárkodás közben is. Egy opcionális vízálló tokkal illetve az „Underwater Sweep Panorama” mód kiválasztásával a beállítások tiszta, természetes képeket eredményeznek víz alatt is.

Cyber-shot™ T99 – még stílusosabb, még színesebb Szintén az idei nyár egyik újdonsága a gyönyörű megjelenésű Cyber-shot™ T99 már a színeivel is felhívja magára a figyelmet. A vékony, íves vonalú ház sokféle okos megoldást rejt magában – a Sweep Panorama, a 720p HD videófelételtől a legújabb Soft Skin módig. A Cyber-shot™ TX9-hez hasonlóan a T99 is rendelkezik a vadonatúj „Underwater Sweep Panorama” móddal, amellyel extraszéles vízalatti képek készíthetők. A stílusos és felhasználóbarát Cyber-shot™ WX5, TX9 illetve T99 digitális fényképezőgépek 2010 szeptemberében kaphatók.

Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,442RajongókTetszik
200KövetőKövetés
609FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles