7.8 C
Budapest
Wednesday, April 24, 2024

Magyar sikerek az EB fotópályázatán

Elképzelte, megnyerte: Magyar fotós lett dobogós az EB fotópályázatán!
Halász Dániel személyében magyar induló nyerte meg az Európai Bizottság Képzelj el egy új világot! című fotópályázatát.
A kreativitás és innováció európai évének keretében júniusban meghirdetett pályázatra 1500 fotós 5000 fényképet küldött be az Európai Bizottsághoz. A megmérettetésen valamennyi uniós tagállam, tagjelölt ország, illetve Izland, Liechtenstein és Norvégia fotósai – profik és amatőrök egyaránt – részt vehettek, korhatár nélkül.

Első helyen a magyar Halász Dániel Képzeletbeli napló című fotósorozata végzett, amelynek felvételei a képeslapok stílusjegyeit hordozzák, és amely a méltató értékelés szerint “arra emlékeztet minket, hogy eljövendő világunkat nehéz elválasztani múltunktól, és érdemes lehet átgondolnunk, miként értelmezzük a haladás fogalmát”. A második helyezettnek járó díjat a brit James Naylor kapta A 2109-es osztály című fotósorozatáért, a harmadik helyet pedig a francia Vincent Bitaud szerezte meg Az autómentes város című sorozatával. A közönségdíjat a magyar Szabó Balázs Hősök című képe kapta.

Az alkotást a zsűri által előválogatott 30 fotó közül az európai közönség választotta ki októberben, online szavazással. A négy nyertes mindegyike fotósfelszerelést kap, továbbá meghívják őket a kreativitás és innováció európai évének Stockholmban megrendezendő decemberi záróeseményére.

A pályázat legjobb képeiből – köztük a nyertesek fotóiból – a brüsszeli Espace Photographique Contretype kortárs fotóművészeti központban látható kiállítás november 22-ig. A tárlat anyaga novemberben, illetve decemberben az Európai Bizottság több épületében is látható lesz Brüsszelben, jövőre pedig európai körútra indul.

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,491RajongókTetszik
197KövetőKövetés
690FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles