9.4 C
Budapest
Wednesday, April 24, 2024

Fotósélet – 2009. március 30.

Emlékeztető:
Chibo fotópályázat: beérkezési határidő: 2009.április.15.
MAFOSZ Szalon: beérkezési határidő: 2009. április 22.
Mint a mesében….: beküldési határidő: 2009. május 1.
*
*

Kiállítások, események, meghívók
A Réti Pál Fotóklub TAVASZVÁRÓ című kiállítása megtekinthető: 2009. március 30. és április 17. között munkanapokon 08-18 óráig.
*
A Szentesi Művelődési Központ és a Szentesi Fotókör szeretettel meghívja Önt és barátait a Művelődési és Ifjúsági Házba (Szentes, Tóth József u. 10-14.) 2009. április 11-én (szombat) 15.00 órakor a VAJDASÁG A TENYERÜNKÖN című fotókiállításra. A Vajdasági Fotó-, Film- és Videoszövetség (Foto, kino i video savez Vojvodine) alkotóinak a munkáiból látható válogatást megnyitja Szirbik Imre Szentes város polgármestere, országgyűlési képviselő. A kiállítás megtekinthető: április 30-ig az intézmény nyitva tartási ideje alatt.
*
A Prizma Kör A Corvin sétánytól Japánig című kiállítása 2009. április.04-én 11 órakor nyílik.
Helyszín: Pestújhelyi Közösségi Ház, Bp. XV.ker. Szűcs István u. 45.
Közreműködik: SeKépSeHang formáció. A kiállítást megnyitja: R’bert Bob.
*
A Digitális Fotó Magazin januári számában megjelent Makláry Zoltán írása a mélységélességről. A mélységélesség titkai c. írás meglepő eredményekre is rámutat, nevezetesen arra, hogy a fotózás számos területén a mélységélesség nem függ a fókusztávolságtól. Az olvasók arra is választ kaphatnak hogy az eltérő érzékelő illetve filmméretű kamerákkal hogyan kaphatnak azonos mélységélességű képet. Az írás a szerző honlapján is olvasható: www.maklary.eu
*

Dr. Seres Géza (Debreceni Új Fotóműhely) Debrecenből a Hortobágyra és vissza című fotókiállítása 2009. április 2-án 17 órakor nyílik a Mű Terem Galériában (Debrecen, Batthyány u. 24.). A tárlat április 24-ig látogatható.
*
A VIRÁNYOSI KÖZÖSSÉGI HÁZ és az APS-STÚDIÓ szeretettel meghívja Önt és kedves családját a Költészet napja alkalmából rendezendő, A félelmetes angyal című fotókiállításra. Az alkotók: Abonyi Maya, dr. Áment Erzsébet, Baán Katalin, Barna Karolin, Bartók Gyöngyvér, Fabó Katalin, Szita László, Jó Ilona, Katona Katalin, Király Erika, dr. Mann Judit és Sebestyén László Radnóti Miklós születésének 100. évfordulójára emlékezve, verseinek fotóillusztrációit mutatják be a közönségnek. A kiállítást Erdődi Gábor költő, műfordító nyitja meg 2009.április 4 -én 17-órakor. A fotók megtekinthetők 2009.május 7-ig, a Virányosi Közösségi Házban (Bp., XII. ker., Szarvas Gábor út.8/c.).
*
A Régi Kolozsvár díszei címmel rendezett fotókiállításon Bozsoki Adrienn, Deák József, Fazekas Ferenc, Jojárt Endre Tibor, Kalló Márta, Korom Jozsef, Korom Maria, Lőrinczi István, Mezei Elemér es Wéber László felvételei tekinthetők meg. A szerzők Kolozsvár még meglevő díszeire – kovácsoltvas ablakrácsokra, erkélyekre, szobrocskákra, épületdíszekre, kapukra – próbálják ráirányítani a látogatók figyelmet a Pata utcai református templom Fehér Galériájában (Kolozsvár, B-dul N .Titulescu -195.).
*
*

Magyar sikerek külföldön

Juhász László AFIAP fotóművésztől a 2nd INTERNATIONAL PHOTOGRAPHY EXIBITION „BOR 2009 című pályázaton két fotót fogadtak el bemutatásra.
*

Balási Csaba EFIAP/b fotóművész (Hargita Fotóklub, Csíkszereda) négy felvételét fogadta el a zsűri a 2009-es Tropical Image Exhibition nemzetközi fotópályázaton; az amerikai Greater Lynn nemzetközi pályázaton egy képe jutott be a kiállításra; az 1. Britiah Small Print circuit harmadik szalonján Wigan-ban 4 fotóját; valamint az 1. Britiah Small Print circuit negyedik szalonján Arden-ban másik 3 fotóját fogadták el. A San Marino-i 25. nemzetközi szalonon 3 munkáját fogadta el a zsűri, a Potyautas c. munkáját FIAP GOLD éremmel jutalmazták.
*

Szabó Balázs (Bakony fotóklub) a Shoot Your Ispirationâl International Photo Competition 2009 pályázaton egy alkotása, 2400 képből a 2. helyezést érte el; a Víz, ami elválaszt és összeköt című Csíkszeredában megrendezett fotópályázaton 2 fotója került be az 50 legjobb pályamű közé; a californiai Zicasso által meghirdetett International Travel Photo Competition-on 1. helyezést ért el egy alkotásával.
*

Bese Zoltán (Dabasi Fotóklub Egyesület) az Indiai 1st International Salon of Photography, by Raiganj Photographic Society pályázaton egy, az Amerikai Tropical 2009-en két képpel jutott be a kiállításra.
*
*

Hirdetés
Eladó egy Sigma Canon 28-70mm 1:2.8-4 DG zoom-objektív. Az obit kímélve használtam 400D-n. Karcmentes a lencséje, mert folyamatosan szűrő van rajta. Ára: 15.000 Ft. Érd.: Kovács Zoltán Tamás, Kaposvár (20/55-68-887; edwin@oep.hu)
*
Eladó egy használt, de megkímélt állapotú, Canon bajonettes Sigma 70-300mm F4-5.6 /macro + UV szűrő + napellenző Ár: 27.000 Ft; + Egy jó állapotban levő CANON 400D + 18-55 mm + markolat es plusz akkumulátor. Ár: 107.000 Ft. Érd: 20/455-0725
*
Eladó egy komoly teleobjektív hozzáértőknek. Nikkor 3.5/400 mm. Szűrőátmérő 122 mm, 2.8 kg. Hibátlan, szép állapotú, az élesre állítás is nagyon finoman megy. Ára 340.000 Ft, ez az új ár negyede körül van. Kívánságra egy hozzátervezett TC 301- es kétszerező konvertert is eladhatok. Tel: 30-9227841
e-mail: maklaryz11@t-online.hu
*

Fotótréning
Tavaszfotózás NAGY GY. GYÖRGY fotóművésszel. Időpontok március 24. és április 11. között. Részletek a www.fotoszafari.hu weboldalon, vagy telefonon: 30/9320-848
*
*

A Nógrád Megye Fotóklub Egyesület 2009. II. negyedévi programja
A programok csütörtökönként 17.30 órakor kezdődnek a József A. Művelődési és Konferencia Központban.
Az ettől eltérőt külön jelöljük!
Ápr. 2. Dr. NYIRI LÁSZLÓ: „Bódva. Forrástól a torkolatig. II. rész.” Vetítettképes előadás
Ápr. 9. MIROSLAV CHEBEN AFIAPfotóművész (Rózsahegy. Szlovákia) kiállításának megnyitója. (392)
A rimaszombati klub fotókiállítás összeállítása (paszpartuval együtt 30×40 cm-es képek)
Ápr. 16. MAFOSZ Szalon fotópályázatra 4-5 db. pontosan 30×40-es, vagy ilyen méretre paszpartuzott fotó leadása, a pályázat összeállítása!
A „Csendélet” fotópályázat zsűrizése.
Ápr. 23. RIMASZOMBATON klubkiállításunk megnyitója. (Részletek később!!)
Ápr. 25. (szombat) 10.00 Digiráma fesztivál Gyöngyösön. Érdeklődés esetén személygépkocsikkal részt veszünk.
Ápr. 30. BRUNCZEL TIBOR videofilmje a 2000. évi vrátnai fotókirándulásról.
A veszprémi klub-fotókiállítás összeállítása (paszpartuval együtt 30×40 cm-es képek).
Máj. 7. „CSENDÉLET” fotópályázat képeiből kiállítás megnyitó (393).
Máj. 14. FOTOSHOP tanfolyam keretében képek módosítása, adjusztálása. Előadó: GECSE LÁSZLÓNÉ.
Máj. 15-16-17. Fotókirándulás és klubkiállítás Veszprémben. (Részletek később!) Jelentkezés április 30-án.
Máj. 21. SUSÁN CSABA és MARCSÓ ÉVA vetítettképes előadása a svájci kirándulásukról. „FÉRFINAP” a Nőnap mintájára.
Máj. 28. GERGELY ISTVÁN: „Görögországi tájakon” Videofilm.
Jelentkezés a szabadkai fotótúrára előleggel (a későbbi részletes program szerint).
Jún. 4. Képbírálat tagjaink és érdeklődők részére. Képeket cd-n (maximum 20 db.) lehet leadni.
Digitális fotópályázat a klubtagok és pártoló tagok részére. Zsűrizés! Kiírás mellékelve!
Jún. 11. KURIS JUDIT salgótarjáni amatőr fotós kiállításának megnyitója (394)
Jún. 18. Dr. NYIRI LÁSZLÓ: „Litvánia fővárosa: Vilnius” Vetítettképes előadás
Jún. 25-26-27-28. Fotókirándulás és klubkiállítás megnyitó Szabadkán. (Részletek később!!!!!)
Júl. 2. „Amatőrfilmes nosztalgia”. BRUNCZEL TIBOR előadása
A Magyar Fotográfia Napja kiállítás sorozat megbeszélése,
Júl. 30. A belgiumi Wijnendalei Fotóklub kiállításának megnyitója (395)
Július 4-től augusztus 28-ig nyári szünet, kivételt képez a július 30-i kiállítás megnyitó!!!
– Egyebek:
A Fotóklub Egyesület weblapja a www.fotoklub-nograd.hu elérhető. Kérlek benneteket, az ismerőseitek körében propagáljátok. Aki még nem töltötte fel saját anyagával, április 15-ig van rá lehetősége.
A www.mafosz.hu honlapon sok információhoz lehet hozzájutni, kérlek benneteket, gyakran nézegessétek. Külön felhívom a figyelmet a link gyűjteményére, melyben a klubok és az egyéni weblapok találhatók.
2009. évre szóló pontszerző verseny klubtagjainknak és pártoló tagjainknak. (Kiírás mellékelve!)

Homoga József egyesületi elnök
*
*

Fotópályázat
Beküldési határidő: 2009. július 15.
A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal az Európai Integrációs Alap támogatásával fotópályázatot hirdet a Magyarországon élő bevándorlók társadalmi beilleszkedéséről az alábbi témakörökben:

1. kategória: Ismeretlen kultúrák Magyarországon
Hogyan jelennek meg a 3. országbeli külföldiek a magyar társadalomban. Az e kategóriában készítendő fotóktól azt várjuk, hogy engedjenek bepillantást a távoli országokból érkezett, más kulturális és vallási háttérrel rendelkező, magyarul nem, vagy alig beszélő külföldiek magyar hétköznapokba való beilleszkedésébe, megtartva saját identitásukat és kulturális gyökereiket.

2. kategória: Ázsia arcai
A hazánkban nagyobb számban élő ázsiai országokból érkezett közösség tagjait illetve ezen személyek magyarországi életvitelét bemutató fotókat várunk.

3. kategória: (Elő)ítéletek nélkül
Az itt beérkező fotóknak a fogadó (magyar) társadalom és a külföldi által képviselt másság/különbözőség viszonyát, ennek pozitív megnyilvánulásait kell szemléltetniük.
Minden pályázó kategóriánként 6 db képet adhat be. Egyazon fotográfia nem szerepelhet több kategóriában! A díjazott valamint a legjobban sikerült képekből 2009. szeptember-októberében a Millenáris parkban kiállítást rendezünk.

Jelentkezési határidő: 2009. július 15.
Eredményhirdetés: 2009. augusztus; Díjkiosztó és kiállítás: 2009. szeptember vége
Minden kategóriában 3 díj kerül kiosztásra 400.000 Ft/kategória értékben. Valamennyi kategóriában induló pályamunka közül a Hivatal munkatársai által legjobbnak ítélt fotó készítője az Európai Integrációs Alap különdíjában részesítünk. A különdíj értéke 150.000 Ft. A díjak átadására a fotókiállítás ünnepélyes megnyitóján kerül sor. A pályázat benyújtásának részletes feltételei és a nevezési lap megtalálható a www.mafosz.hu és a www.bevandorlas.hu weboldalon. Bővebb felvilágosítás a 463-9170-es telefonszámon, vagy a nef@bah.b-m.hu e-mail címen kérhető. Készült az Európai Integrációs Alap támogatásával
*
*

Pályázati felhívás
Sióagárd Község Önkormányzata a Sióagárdi Televízióval közösen pályázatot hirdet

„Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne”
címmel. A pályázat célja, hogy az alkotók olyan sióagárdi épületet, építményt, táj- vagy természeti elemet, illetve eseményt mutassanak be új, esetleg szokatlan szempontból, amelyekkel az itt élők találkoznak, számukra az ismerős, esetleg hagyományos. Fontos szempont, hogy az alkotó a megörökített környezet, esemény egyediségére, szépségére, sajátos „sióagárdi vonásaira” hívja fel a figyelmet.
A pályázat kiírója nem köti meg, hogy az elkészült alkotások mikor kerültek felvételre.
A pályázatra elektronikus úton is beküldött képek láthatóak lesznek a Sióagárdi Televízióban, valamint Sióagárd hivatalos honlapján. (www.sioagard.hu) A pályázaton résztvevő képeket az önkormányzat a 2009. június 5-6-án rendezendő Nyárköszöntő és Hazaváró ünnepség alkalmával megnyíló kiállításon mutatja be a Sióagárdi Művelődési Házban. A díjak átadására is a programsorozat keretén belül, ünnepélyesen kerül sor.
Nevezési határidő: 2009. május 15. péntek, 19óra.
A pályázati anyagok beadásának helyszíne, és ideje: A Sióagárdi Könyvtár, nyitvatartási időben. /hétfő: 17-19óra, szerda:10-12 óra, péntek 15-17óra)
A pályázat feltételei:
– Pályázati anyag beküldését papírképen kérjük. Cím: Sióagárd, Kossuth u 9. 7171. A képek mérete, 21×30 cm (+- öt milliméter megengedett eltéréssel) legyen. Minden pályamű hátoldalán jól olvashatóan szerepeljen a szerző neve, a fotóművészeti alkotás címe és a felvétel helyszíne is.
– Kérjük a képek elektronikus úton való beküldését is, interneten, vagy adathordozón (CD, DVD) Ezek formátuma jpeg – 72 dpi, 800×600 pixel legyen, és a konyvtar@sioagard.hu elektronikus címre kérjük küldeni. File-névként az alkotó családi neve összevontan a keresztnévvel, külön szóban az alkotás/sorozat címe szerepeljen, például „KovácsJános Templom”.
– A pályamunkák lehetnek egyedi felvételek, és képsorozatok is. Egy-egy sorozat maximum 3 felvételből állhat.
– Egy pályázó maximum három képpel vagy sorozattal indulhat.
– A képek lehetnek színesek vagy fekete fehérek.
– Kizárólag Sióagárdon készült fotókkal lehet pályázni.
– A nevezési díj: 1000 -ezer- forint, melyet az önkormányzat 71900010-10010213 számú számlájára a nevezési határidőig kell befizetni.
– A résztvevőknek nevezési lapot kell kitölteniük, és beadniuk. A nevezési lap letölthető Sióagárd honlapjáról a helyről, vagy személyesen átvehető a könyvtárban, nyitvatartási időben.
A pályázat díjai:
– 1. helyezett: 10.000 ft-os vásárlási utalvány a Jantner foto üzletben
– 2. helyezett: 5.000 ft-os vásárlási utalvány a Jantner foto üzletben
– 3. helyezett: tárgyajándék

Pályázati naptár
Beérkezési határidő: 2009. május 15. péntek, 19óra.
– Zsűrizés: 2009. június 4.-ig
– Az eredmények kihirdetése a Nyárköszöntő és Hazaváró alkalmával lesz, az ünnepélyes testületi ülésen, majd megtalálható lesz a falu honlapján: www. sioagard.hu
– A ki nem állított képek a zsűrizés után – elvihetők a sióagárdi könyvtárból
– A kiállításon szereplő képek visszaadásának várható ideje: a kiállítás bezárását követően 2009.július 20-tól a sióagárdi könyvtárban. Nevezési lap: www.mafosz.hu weblapon
*
*

2009. évi pontszerző verseny Nógrádban
A Nógrád Megyei Fotóklub Egyesület a tagság fotózási aktivitásának növelése és az elkészített képek bemutatási lehetőségének megteremtése érdekében versenyt rendez a már kiírt, illetve a kiírásra kerülő pályázatokon elért eredmények összesítése alapján. Nagyobb az esélye annak, aki minden pályázaton részt vesz.
1.) A versenyben a fotóklub tagjai és pártoló tagjai, illetve az évközben belépő személyek vehetnek részt, akik a tagdíjat 2009-re befizették.
2.) A versenybe beszámítanak:a Csendélet; az Észak-magyar, valamint minden a MAFOSZ által kiírt, illetve a klubban rendezett bármilyen pályázat eredményei.
3.) A pályázaton digitális fényképezőgéppel készített, illetve filmről vagy diáról digitalizált, valamint papír fotókkal lehet részt venni színes és fekete-fehér (monochrom) kategóriában.
4.) Téma megkötés nincs (kivétel, ha a pályázat arról rendelkezik!)
5.) A Klub által kiírt házi pályázatokra 10-10 fotót lehet benyújtani színes és monochrom kategóriában, azaz összesen 20-at, illetve amennyiben digitálissal nem rendelkezik, abban az esetben 10-10 db 13×18-as méretű papírképet.
6.) A fotókat bármilyen technikával lehet kezelni (fotóshop, panoráma, montázs, stb.).
7.) Az elkészült fotókat cd-n kell leadni a ff. illetve színes kategóriában külön mappában jpg. formátumban, 2:3 oldalarányban, minimum 1400×2100 pixel méretben, maximum 1.5 MB. nagyságban, illetve 13x18as méretű papírképként.
6.) A pályázatot az esetenként felkért 3 tagú zsűri bírálja el, melyen a pályázó részt vehet. A díjazást a zsűri zárt körben dönti el. Az ismertetett eredményeket a kijelölt jegyző összesíti, illetve készíti elő a honlapon való megjelentetésre.
7.) Díjazás:Az elfogadott képek pontszámai szerzőnként összesítésre kerülnek, s a január havi közgyűlésen a 3 legtöbb pontot gyűjtött szerző 20-15-10 ezer Ft. összegű képkidolgozási lehetőséget, valamint „A 2009. év fotósa I.-II.-III.” oklevelet kap. Ezen kívül a három szerző legjobb képeiből 2010. I. negyedévben a Fotógalériában közös kiállítást rendezünk.
8.) A zsűri a következők szerint pontoz: elfogadott: díjazott: kollekciódíj:
– MAFOSZ Szalon képenként: 8 pont, 12 pont, –
– Észak-magyar képenként: 5 pont, 8 pont, kép 5/+5 pont,
– MAFOSZ kiírt egyéb képenként: 3 pont, 5 pont,
– Fotóklub pályázata képenként: 2 pont, 4 pont, kép 2/+5 pont,
(A sorozat 1 képnek számít!)
9.) A fotóklub pályázatra a cd-vel és papírképpel együtt kitöltött nevezési lapot kell leadni. A pályázó köteles a nevezési lapon nevét, lakcímét, email címét, a kép címét és sorszámát feltüntetni.
(Nevezési lap letölthető: www.fotoklub-nograd.hu/ weblapról)
A cd-re kategóriánként külön mappába másolt képek megnevezése a következőképpen történik: Pl. Kiss János, Salgótarján vagy Kazár, kép sorszáma a nevezési lappal egyezően: KiJSt01.jpg; vagy KiJKa01.jpg;
10.) A zsűrizés időpontjai a negyedéves programban kerülnek meghatározásra. Nevezési lapok, cd-k és papírképek leadása a zsűrizés előtt 1 órával lehetséges. A pályázók a nevezési lap aláírásával a pályázati feltételeket tudomásul veszik és garantálják, hogy a pályázatra saját, eredeti műveiket küldték be.
11.) A házi pályázatokra a már kiállított, illetve a pályázatokon bemutatott képek nem adhatók be.
12.). A rendezők a beküldött képeket a pályázat propagandájára díjmentesen felhasználhatják.
*
*

EMBEREK ÉS KEDVENCEIK – PORTRÉ FOTÓPÁLYÁZAT 3.
Beadási határidő: 2009. 09. 09.
A kiírás célja, hogy évről évre összegyűjtsük és megmutassuk az amatőr és professzionális fotográfusok által embertársaikról és környezetükben élő állatokról készített portréfelvételeket.
A pályázaton Magyarország és a környező országok alkotói, életkortól és foglalkozástól függetlenül vehetnek részt. A pályázatra 3 kategóriában összesen 9db, kategóriánként 3-3 felvételt lehet beküldeni.
A pályaműveket kizárólag digitális adathordozón (CD vagy DVD) lehet beküldeni.
Képeket nem kell kinagyítani ! A nyertes képeket MI nagyítjuk ki.
A „CD” 1, 2 vagy 3 MAPPÁT tartalmazzon, a kategóriáknak megfelelő számozással és a pályázó nevével.
Pl: 1-kategória_Gábor János
A három mappában lévő képek fileneveit a következő képen nevezze el mindenik:
Kategória száma-kép szám_név_lakhely_képcím
Pl: 1-3_Gábor János_Debrecen_Esti hangulat
Fotóklubok: a csoportosan küldött képeknél minden Alkotót külön mappába kell rendezni!
A képek pontos mérete: 300 dpi, 21x30cm vagy hosszabbik oldala 30cm-es legyen.
1. kategória: GYERMEK ÉS FELNŐTT / az első lépésektől a serdülőkorig, fiatal-, középkorú, valamint idős emberekről készült felvételek.
2. kategória: EMBER ÉS ÁLLAT / a szálak, melyek összekötik őket egymással.
3. kategória: SZOCIOFOTÓ / az ember a környezetében.

NEVEZÉSI DÍJ: 1200 FT, vagy 5 Euro.
Az összeget postautalványon, vagy a CD-vel együtt feladva lehet befizetni.
Az adathordozón és a nevezési lapon szerepeljen a szerző neve, postacíme, telefonszáma.
A határidőn túl ill. a kiírásnak nem megfelelően ellátott anyagot a pályázatból kizárjuk.
A kiállítás népszerűsítése érdekében a kiállított képeket digitális vagy nyomdai katalógusban, sajtóban való megjelenés esetén a kiírók, szerzői jogdíj fizetése nélkül felhasználhatják.
Díjazás: A kategórianyertes művek beküldői tárgyjutalomban részesülnek.
Beküldési cím: PRIZMA KÖR – 1475. Budapest. Postafiók: 337.
A nevezési lap letölthető a www.prizma.extra.hu weboldalról, igényelhető a 06 20 911 72 57-es mobilszámon (akár SMS-ben is), vagy a prizmakarika@gmail.com e-mail címen.
PÁLYÁZATI NAPTÁR: Beadási határidő: 2009.09.09. +3nap
• Zsűrizés: szeptember
• Értesítés: szeptember vége
• Megnyitó: Novemberben

Az adathordozók megsemmisítésre kerülnek, nem küldjük vissza!
Beküldési cím: PRIZMA KÖR – 1475. Budapest. Postafiók: 337.
INFO: 06 20 911 7257 — prizmakarika@gmail.com
*
*

Kultúrházak a XXI. században
Békés megyében, Békésen található Magyarország első vidéki művelődési háza, amely fennállásának 60. évfordulóját ünnepli 2009-ben. Ebből az alkalomból a Békés Megyei IBSEN Oktatási, Művészeti és Közművelődési Közhasznú Társaság Kulturális Irodája a Békés Városi Kulturális Központtal és a Békési Galériával együttműködve országos fotópályázatot hirdet Kultúrházak a XXI. században címmel
A pályázat két kategóriában kerül meghirdetésre:
1. Épületek mint a XXI. századi közművelődés színterei
2. Mindennapok a XXI. századi kultúrházakban
A fotódokumentációs pályázat célja, hogy egy kiállítás keretében bemutassa, egyben dokumentálja a Magyarországon található kultúrházakat, illetve az ott zajló művészeti és közösségi életet. Arra a kérdésre keressük a választ, hogy mi a szerepe a XXI. században a kultúrházaknak, a ma embere mit lát, mit vesz észre a működő művelődési házakból, közösségi színterekből.
A fotópályázaton bárki részt vehet életkortól, foglalkozástól és lakóhelytől függetlenül. Indulhatnak olyan fotósok is, akik csak kívülről figyelik, feltérképezik, vagy egyszerűen csak lefotózzák az épületet, a rendezvények kiemelkedő pillanatait, de olyanok is, akik maguk is egy művelődési intézmény szakkörében, klubjában dolgoznak, részt vesznek a közösségi élet mindennapjaiban. A pályázatra tíz, bármilyen technikával készült, minimum 13 x 18 cm, maximum 30 x 40 cm méretű alkotás küldhető be, a két kategória között bármilyen megosztásban. A pályamunkákat paszpartu nélkül kérjük beküldeni. A fotók hátoldalán – a nevezési lappal egyezően – szerepeljen a szerző neve, a kép sorszáma, a kép címe, kategóriája, valamint a település és a művelődési intézmény neve, ahol a kép készült.
A pályamunkákhoz CD mellékletként kérjük csatolni a fotók közlésre alkalmas felbontású digitális változatát is.

A pályázat nevezési díja 1000 Ft.Ezt az összeget a kiíró a fotók visszaküldésének postaköltségére kívánja felhasználni, a pénzt az OTP Bank 11733003-20119100 számú számlájára kell átutalni vagy belföldi postautalványon az alábbi címre befizetni: Békés Megyei IBSEN Kht. Kulturális Iroda 5600 Békéscsaba, Kiss Ernő u. 3. (A befizetés igazolásának másolatát kérjük a borítékba rakni.) A befizetett összegről intézményünk igény szerint számlát készít, és postázza azt a megadott címre.
A kiállítás rendezője gondosan bánik a beérkező pályaművekkel, de a szállítás közben keletkező károkért nem tud felelősséget vállalni.
A kiállításon bemutatkozó alkotók mindegyike emléklapot kap, a díjazottak pedig oklevélben és értékes tárgyjutalomban részesülnek. A zsűri döntése alapján a díjak megoszthatók, összevonhatók, valamint visszatarthatók.
A ki nem állított képek a zsűrizést követően postázásra kerülnek, illetve előzetes egyeztetés alapján személyesen átvehetők.

Pályázati naptár
Beérkezési határidő: 2009. augusztus 15.
Beküldési/beadási cím: Békés Megyei IBSEN Oktatási, Művészeti és Közművelődési Közhasznú Társaság Kulturális Iroda Békéscsaba, Kiss Ernő u. 3.
Zsűrizés várható helye és ideje:Békés Városi Kulturális Központ, 2009. szeptember 1.
• Értesítés az eredményről kizárólag e-mailben, valamint a kultura.bmk.hu és www.bekesikultura.hu weblapokon: 2009. szeptember 10-ig
A kiállítás helye és ideje: Békési Galéria, 2009. szeptember 19-től október 17-ig.
• A kiállítás anyagát a továbbiakban vándoroltatni szeretnénk, így a tárlaton szereplő képek visszaadásának várható ideje: 2010. július 30-ig.
Információ és nevezési lap kérhető: Békés Megyei IBSEN Kht. Kulturális Iroda, 5600 Békéscsaba, Kiss Ernő u. 3. (telefon: 66/527-660), illetve letölthető a kultura.bmk.hu oldalról, e-mail: kultura@ibsen.hu
A nevezési lap megtalálható a www.mafosz.hu weboldalon is.

Fotósélet – 2009. március 30.
A Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus és a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetségének elektronikus hírlevele
Felelős szerkesztő és kiadó: Győri Lajos
Webszerkesztő: Szabó Márta
Szerkesztőség: gyoril@mmikl.hu : Telefonszám: (1) 225-6029; (1), 225-6033;Telefax: (1), 225-6030
Üzenetrögzítő éjjel-nappal: (1), 212-6258, Postacím: MAFOSZ, 1011 Bp., Corvin tér 8.
Archív számok megtalálhatók: www.erikanet.hu (a fényképezőgépre kattintva); a www.mmikl.hu és a www.mafosz.hu weboldalakon. Megjelenik a Nemzeti Kulturális Alap Közművelődési Kollégiumának támogatásával

Előző cikk
Következő cikk
Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,490RajongókTetszik
197KövetőKövetés
690FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles