13 C
Budapest
Thursday, March 28, 2024

Mit jelentenek a zsűri pontszámai online közvetítésen?

Többször felmerült mit is jelentenek különböző pontszámok és szavazási módok online zsűrizés közvetítéskor. Egy rövid összeállítást adunk a zsűrizéskor használt pontozásról.

Vétójogos igen-nem:

Igen-nem szavazás (0-1-el jelöljük) Általában online előválogatáskor használjuk. Későbbiek folyamán a zsűri közösen dönt a továbbjutásról, az igenek száma alapján.

Többségi igen-nem:

Igen-nem kétszintű szavazás (0-1-el jelöljük) általában on-line közvetítéskor használjuk. A továbbjutási szintet néha változtatni kell lefelé vagy felfelé, van amikor nem többségi szint alapján döntünk a továbbjutókról…

Nem-talán-Igen:

pontszámos háromszintű szavazás (0-5-9-el jelöljük).  A Lumix esetében a biztos nem (kieső), kiállításra jelölöm, díjazottként jelölöm értelmezésű volt. A zsűri szempontjából könnyen kezelhető, de mivel minden zsűri más pontszámot adhat, a végeredmény szempontjából egy árnyalt kép alakulhat ki, az eredmény jól látható.

Total: 

pontszámos szavazás. Egyre kevésbé használjuk, mert nehezen különböztet meg a zsűri 10 különböző szintet, helyette a Nem-talán-igen sokkal célravezetőbbnek és kezelhetőbbnek tűnik.

 MinMax:

pontszámos szavazás. Hagyományosan az Évtermfotó szavazása, Lényege, hogy a zsűri pontszámai közül egy legmagasabb és egy legkisebbet törlünk a végpontszámból. Az eredeti elképzelés szerint ezzel a zsűri elfogult pontjai szűrhetőek. (Véleményem szerint hátránya, hogy a zsűri azzal kalkulál nehogy az ő pontja essen ki és ez egy folyamatos időzavart eredményezhet, ténylegesen magas vagy alacsony pontszámot nem mer a zsűri adni.)

Előző cikk
Következő cikk
Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,487RajongókTetszik
197KövetőKövetés
678FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles