8.5 C
Budapest
Thursday, April 18, 2024

A lélek rejtelmei

Sokat gondolkodtam hogy mit is takarhat ez a szó.A lényeg az hogy a mai napig nem értem.Minden ember számára más jelentéssel bír.Számomra a jelentése elég különleges és megmagyarázhatatlan.Ha valakit megismerek,próbálok benne valami pozitívat találni.Ha megtaláltam próbálom azt a dolgot a lelkemben jó mélyen bezárni,és ha ez sikerűl úgy érzem mintha az én lelkem és az ő kis pozitív darabkája eggyesülne és kiegészítene.Ezzel a kis darabkával formálom majd a jellemem jobbá.Hisz köztudott ha valakivel sok időt töltünk eggyütt felvesszük a szokásait mármint azokat a dolgokat amiket szeretünk benne és tetszik nekünk.Így változunk az évek során.De vannak olyan emberek akik színészkednek körülöttünk és amikor megvillantják igazi valójukat egy pillanatra,és elzárkóznak utána.Ezzel csak az a baj ha a másik fél meglátja ezt a pillanatot és megragadja az ő lelkét…… nem tudja elereszteni,mert szeretné többet látni…..akkor ott kezdődnek el a gondok.Hisz a másik fél sérűl meg benne nem az aki jégfal mögé rejtőzik el. Az embernek a lelkét kell tisztán tartania, és akkor a szenvedés nem lesz úrrá rajta. Csiszolgatni, fényesíteni kell, de közben e világban kell maradni. Ha jól csináljuk, a fény fogja beragyogni életünk minden rejtett, sötét zugát.
“Akár arra is figyelhetnénk, hogy nem válsztjuk el az emberi élet folyamatait, jóra és rosszra. Úgy gondolnánk mindkettőre,mint szemben álló tükrökre, amelyek másként mutaják meg számunkra ugyanazt.Például gondolok itt erre.
Betegség -Egészség.A betegség tanít is egyben, és edzi a lelket így tapasztalatokkal leszünk gazdagabbakAz egészség a betegség hiánya ,ez jelezheti, hol tartunk az élet utunkon.”
S teszem azt,magamat ismerve Miért van hogy megszeretünk valakit és a lelkünk nem engedi el akkor sem amikor már az agyunk a tudatunk tudja,hogy az a másik illető nem akarja folytatni ,vagy el sem akarja kezdeni velünk komolyabban?Mért van az hogy mi szebbnek és különlegesebbnek hisszük azt az éjszakát vagy csak azt az egy pillanatot?
A lelkünk miért próbálja megőrizni azt ,hisz nekünk csak fájdalom lesz utána mivel nem találunk viszonzásra?Sok kérdés kavarog a gondolataimban és egyszerűen sehol sem lelek rá választ.”Van egy imádság arra,hogy erőt adjon azoknak,akik olyan helyzetbe kerülnek amit nem akarnak elfogadni.
“Az ima ereje az emberi természet mélységes ismeretéből fakad.(Kérjük az Urat hogy adjon erőt elfogadni ami megnem változtathatatlan…)Oly sokan ,oly hevesen gyűlüljük a kártyát amit, az élet osztott nekünk.(Bátorságot ,megváltoztatni a megváltoztathatót..)Mert oly, sokan oly gyávák vagyunk és félünk kiállni az igazunkért.(És bölcsességet,hogy felismerjük a különbséget..)Mert oly sokan átadjuk magunkat a kétségbeesésnek,ha lehetetlen választás elé kerülünk.A jóhír azoknak akik elmondják ezt a fohászt,az,hogy Isten meghallgat ,és felel imáitokra.A rossz hír azomban az,hogy előfordúl.hogy a válasza…”Nem”.

A világon mindenkinek szüksége van valakire akire rábízhatja magát.Legyen az illető hűséges barát,elszánt szószóló,vagy szerető családtag.De olykor olykor az életben azok,akikről azt hittünk mindig mellettünk állnak,hátat fordítanak nekünk.Ha ez megesik bámulatos mire vagyunk képesek,hogy visszaszerezzük őket.”

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,488RajongókTetszik
197KövetőKövetés
679FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles