12.8 C
Budapest
Thursday, April 18, 2024

Fotósélet – 2008. március 6.

BOLDOG NŐNAPOT!
A közelgő Nőnap alkalmából a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége köszönti mindazokat a hölgyeket, akik bármely módon részesei a fotókulturális közéletnek. Sok sikert és boldogságot kívánunk számukra és azt is, hogy leljék örömüket abban a VIRÁGCSOKORBAN, amelyet kifejezetten nekik gyűjtöttünk össze a www.mafosz.hu weblapon.
Köszönjük az alkotók önkéntes adományozását, melynek köszönhetően sok-sok kiváló virágfotó érkezett erre az alkalomra. Igyekeztünk minél többektől válogatni egy-egy művet a közös virágcsokorba.
*
*

Utazás a világ körül 2008
A kiállítás sorozat második tárlata március 7-én 15 órakor nyílik Budapesten, a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus fotógalériájában (Corvin tér 8.). Itt adjuk át a díjakat, osztjuk ki a megjelent fotóalbumot, a katalógust és a képeslapokat is. Várunk minden érdeklődőt.
*
*

Ország-kollekció a FIAP 29. Fekete-fehér Biennáléjára
Tisztelt Pályázók, köszönettel vettük az előválogatásra 67 pályázótól beérkezett 212 alkotást. A Zsűri tagjai – Dolezsán Ágnes, Fekete Márta, Győri Lajos – 14 szerző 18 alkotását hívta meg a második fordulóra. Többet, mint ahányan majd az ország-kollekcióban szerepelni fognak (10 szerző 1-1 műve). Ennek az a magyarázata, hogy az elkészült papírképek minősége alapján döntenek arról, hogy tartalmi és formai szempontból is melyik az a 10 kép, amely egységes látványt nyújt. A kiküldött képek szerzőinek nevét és a kollekciót ezt követően hozza majd nyilvánosságra a zsűri itt a hírlevélben, illetve a www.mafosz.hu weblapon.
Minden pályázónak köszönjük a részvételt!
*
*

Kiállítások, meghívók, események
2008. március 4-én 18 órakor Ahol élünk címmel fotókiállítás nyílik Balogh Zoltán, Jekkel Csaba és Várai Mihály alkotásaiból az Ibisz Hotelben (Bp., XIII. ker., Dózsa Gy. út). Mindhárman a Kőbányai fotóklub tagjai.
A kiállítást megnyitja Farkas László AFIAP fotóművész..
*
Új album aroland.kalman.eu weboldalon. Érdeklődőknek kattintás a ”*new* album No_083 „ gombra.
*
A Mezőföld Természetfotó Egyesület A mi világunk – 2008 című kiállítása 2008. március 3-tól 28-ig tekinthető meg Dunaújvárosban, a Munkásművelődési Központban. Nyitva naponta 8-20 óráig (vasárnap szünnap). Kiállítók:Bartos Imre, Dénes János, Doba Antal, Dr. Almási István, Dr. Somorácz György, Fabó Ferenc, Hollósi Zoltán, Kasza József, Klép Sándor, Kovács Lajos, Kovács Sándor, Körmendi Mária, Krizák István, Oroszi Zoltán.
*
Akit érdekel: HYPERLINK “http://www.kulturalis.tv/”www.kulturalis.tv
Keressétek Szabó Béla fotográfust az újdonságok között.
*
Tisztelettel meghívjuk 2008. március 18-án 16 órára a Jászkun Fotóklub SZOLNOKI IMPRESSZIÓK című fotókiállításának megnyitójára. A kiállítást megnyitja: Ferenczné Teleky Éva a Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata Oktatási Bizottságának elnöke. Közreműködnek a Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola és Tallin Alapfokú Művészetoktatási Intézmény növendékei. A kiállítás helyszíne: VOKE Csomóponti Művelődési Központ és Könyvtár, Szolnok Jubileum tér 1/a. I. emeleti nagyterem.
A Jászkun Fotóklub kiállítói: Csabai István, Csidér Bálit E-MAFOSZ, Gavaldik Zoltán, Györgyey János, Hídvégi Péter E-MAFOSZ/G, Holocsi Kálmán ES-MAFOSZ, Kovács Imre, Dr. Lafferton László, Nagy László AFIAP, E-MAFOSZ/G, Polónyi István, Ratkai Barna, Sebők Tünde és Téglás Béla.
*
A szép környezetért címmel fotópályázatot hirdetett a Veszprémi Hagyományőrző Egyesület. A pályázaton elismerésre méltó sikert ért el a Bakony Fotóklub (Veszprém) alkotóközössége.
Művészeti kategóriában: 1. Szabó Péter /BFK/; 2. Forintos Imre /BKF/; 3. Sidó Szabolcs /BKF/
Dokumentáció kategóriában: 1. Ürmös István /BKF/; 2. Kovács Katalin /BKF/; 3. Frank Szabó Sándor
Továbbá: Mátyus Károly /BFK/ kollekciójáért, Gazsi József /BFK/ művészi alkotásért és Fekete Tibor /BFK/ dokumentum fotókért kapott elismerést. A fődíjat 100.000 Ft értékben a Bakony Fotóklub kollektívája érdemelte ki, amelyet a Környezetvédelmi Minisztérium államtitkára Dióssy László adott át. A Szépország Rendezvényiroda különdíját Szekeres György /BFK/ nyerte el. A pályázat anyagát Veszprémben a Petőfi Színházban mutatták be a Szépségverseny döntőjén. Ugyanakkor és ugyanott a Szentesi Aktfotó kiállítását is megtekinthette a közönség. A veszprémi Városháza aulájában a II. Királyi Régió című tárlat várta az érdeklődőket. A szépségverseny után a Szép Környezetért kiállítást a Helyőrségi Művelődési Otthon úgyszintén bemutatta látogatóinak. (Láng Tibor)
*
Március 14-én 16 órakor Gödöllőn, a Polgármesteri Hivatal földszinti kiállítótermében nyílik Danis János Vándorkamera című kiállítása, ahol az Erdélyben készült felvételeit láthatja majd a közönség. A kiállitás három héten keresztül tekinthető meg.
*

Gasztonyi Varga Zsuzsanna Impressziók – Sopron és környéke című fotókiállításának megnyitója, március 6-án csütörtökön a Széchenyi István Általános Iskola aulájában (Bp., Kőbánya, Újhegyi sétány 1-3. piros iskola) lesz. A tárlatot megnyitja Sándor Zoltán az iskola igazgatója.
*

Magyarósi Péter fotóművész Egy csokor virág című fotókiállítását Pozsgai János újságíró nyitja meg Győrben, a Marcal étteremben (Déry Tibor u. 11.) 2008. március 13-án 18 órakor. A fotók április 3-ig tekinthetők meg, naponta 8-18 óra között, hétfő kivételével.
*
Március 19-én 18 órakor nyílik Katona Katalin És áradjon be a fény – ablakok című fotókiállítása Budapesten, a Cerepes-házban (XIV. kerület, Vezér u. 28.b.). Köszöntőt mond Baán Katalin, a Magyar Fotóművészek Világszövetségének tagja. A fotók április 6-ig tekinthetők meg.
***************************

Fotósélet – 2008. március 6.
A Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus és a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetségének elektronikus hírlevele
Felelős szerkesztő és kiadó: Győri Lajos
Webszerkesztő: Szabó Márta
Szerkesztőség: gyoril@mmi.hu : Telefonszám: (1) 225-6029; (1), 225-6033;Telefax: (1), 225-6030
Üzenetrögzítő éjjel-nappal: (1), 212-6258, Postacím: MAFOSZ, 1011 Bp., Corvin tér 8.
Archív számok megtalálhatók: www.erikanet.hu (a fényképezőgépre kattintva); a www.mmi.hu és a www.mafosz.hu weboldalakon. Megjelenik a Nemzeti Kulturális Alap Közművelődési Kollégiumának támogatásával

Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,488RajongókTetszik
197KövetőKövetés
679FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles