2 C
Budapest
Friday, December 2, 2022
KezdőlaphírSajtószemle: Dinnye az avaron

Sajtószemle: Dinnye az avaron

Az új szemlélet felfedezése nemcsak az ifjúság előjoga – mondta Chochol Károly fotóművész az Új fotográfiák 2007 című tárlat megnyitóján. A vándorkiállítás képeit a Magyar Fotóművészek Szövetségének anyagából válogatták, és a Senior Alkotócsoport tagjainak neve fémjelzi.

Ahogy Chochol kiemelte, a szövetség idősebb, de még aktív és díjakkal elismert alkotói nem vetik alá magukat az „ízlésterrornak”, céljuk pedig nem a megbotránkoztatás, hiszen a polgár már nem pukkad, legfeljebb elmosolyodik a művészet szokatlan termékei láttán. A Senior csoport azt hangsúlyozza, miként lehet kiaknázni a több évtizedes szakmai ismereteket. A résztvevők tényleges életkoránál fontosabbnak ítélik a világ történéseit megértő vagy éppen elmarasztaló képek megszületését. Külön említésre méltó, hogy a kiállítók között üdvözlik a 104 éves Tabák Lajos fotóművészt. (…) A Magyar Kultúra Alapítvány székházában kiállított gyűjtemény november 11-ig várja a fotózás kedvelőit.
(2007.10.26. – Mató Zsófia, Népszabadság)

Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>
Budapest
clear sky
2 ° C
2.3 °
1.6 °
86 %
3.1kmh
0 %
Fri
5 °
Sat
6 °
Sun
7 °
Mon
6 °
Tue
6 °

További friss hírek