csütörtök, október 21, 2021
KezdőlaphírDíjnyertes környezetvédelmi fotók kiállítása

Díjnyertes környezetvédelmi fotók kiállítása

A Bayer Hungaria környezetvédelmi fotópályázatának legjobb képeiből nyílt kiállítás a Mammut bevásárlóközpontban

A Bayer Hungaria idén először Magyarországon is megrendezte Lengyelországban több éve sikerrel futó ökológiai fotópályázatát, most: “Fókuszban a környezetvédelem: a víz” címmel. A pályázatra több mint ötszáz pályamű érkezett. A zsűri által legjobbnak ítélt, köztük a díjazott képeket a rendező kiállításon mutatja be a nagyközönségnek. A pályázat nagydíját László János: Barbie tó című képe nyerte, amely légi felvételen mutat be drámai vízszennyeződést.

A kiállítást, más országokban már bevált módon, nem művészeti galériában, hanem nagy forgalmú, széles közönség által látogatott helyszínen, a Mammut bevásárlóközpontban rendezték meg. A kiállítást, amely október 31-ig megtekinthető, Alexander von Jagwitz-Biegnitz nyitotta meg a Bayer képviseletében, és Szamódy Zsolt, a Magyar Fotóművészek Szövetsége elnöke, a zsűri elnöke mondott bevezető értékelést.

A pályázaton három kategória-díjat osztottak ki, valamint kiadták a Bayer nagydíját (Grand Prix), a zsűri különdíját, és az újságírói díjat is. A díjazottak:

[Élő Természet] Máté Bence: Viharban

[Pusztuló Természet] Somogyi Márk: Tűzsárkány

[Események] Völgyi Attila: Sziget

[Grand Prix] László János: Barbie-tó

[Zsűri Különdíj] Dr. Kovács Péter: Tiszta forrásból

[Újságírói Különdíj] Dr. Kovács Péter: Tiszta forrásból

Mint a rendezők hangsúlyozták, céljuk volt bemutatni: mennyire szép és mennyire sérülékeny a bennünket körülvevő természeti világ. “A képek erősebbek a szavaknál, többet ki tudnak fejezni és alkalmasabbak arra, hogy ráébresszenek bennünket a környezet iránti felelősségünkre.” – mondta Alexander von Jagwitz-Biegnitz a Bayer képviselője.

A “Fókuszban a környezetvédelem” pályázat és kiállítás a Bayer “Társadalmi Felelősség” programjának része. Ez a program kifejezi a Bayer elkötelezettségét a környezet védelme és a fenntartható fejlődés mellett. A Bayer az ENSZ Global Compact emberjogi, munkavédelmi és környezetvédelmi kezdeményezésének egyik alapító tagja, és szorosan együttműködik az ENSZ környezetvédelmi programjával, az UNEP-pel is.

További felvilágosítás: Hoffmann Zoltán (a fotópályázat referense) Bayer Hungaria Kft. 487-41-76 zoltan.hoffmann.zh@bayer-ag.de

NoGun
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

További friss hírek