hétfő, október 25, 2021
KezdőlaphírVenéczi Tamás - Török György: Vakuszinkron-csatlakozó házilag

Venéczi Tamás – Török György: Vakuszinkron-csatlakozó házilag

Gyakran a félprofesszionális digitális fényképezőgépeket sem szerelik fel a gyártók szinkroncsatlakozó hüvellyel. Ez igazán kár, ugyanis legtöbbjük képminósége már minden igényt kielégít, így műtermi fotózásra is alkalmasak lennének. Arról nem is beszélve, hogy az egyre több fotót igényló web-design ennél kisebb képekkel dolgozik, ahol a képek plasztikussága és igényessége elsősorban a világítástól és nem az alkalmazott digitális gép árától függ.

A szinkronizáció megoldásához adva van egy lehetőség: a beépített vaku. Ha nem elővillantással mér fényt a digitális (vagy hagyományos) fényképezőgép, hanem külsó szenzorral, mint a Sony DSC-F505 és F505V típusú fényképezőgép, nyert ügyünk van.

A cikk további része elolvasható az alábbi címen:

NoGun
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

1 hozzászólás

További friss hírek